ACTIVITAT

18.04.2018

Dc

Conferència de Vicente Ponce i Miguel Ángel Baixauli: “Imatges sobre imatges”

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORÍA: Actividades / Conferencia
ORIENTADO A: Todos los públicos
FECHA Y HORA: miércoles 18 de abril de 2018 a las 18:30h
MÁS INFO: Entrada libre hasta completar aforo

AVÍS IMPORTANT: Per motius de salut, lamentablement Vicente Ponce no podrà assistir a la conferència. Serà impartida per Miguel Ángel Baixauli. Disculpeu les molèsties.

Fa temps que “imatges sobre imatges” indica l’actual estatut d’allò visual. En La rampe, el crític cinematogràfic Serge Daney escrivia sobre el “tercer estadi de la imatge” en l’era de la informació (després del cine clàssic i de la modernitat fílmica), quan la imatge llisca ja sempre sobre una imatge preexistent, quan “el fons de la imatge és ja una imatge” fins a l’infinit. Eixe “fons actual” saturat d’imatges està nodrit, en gran manera, pel cine… o, millor, per la imatge audiovisual. Mirar des d’ací les exposicions fotogràfiques de Bombas Gens constituïx un cert treball de buidatge, una certa arqueologia, una certa posició de buscar, en els intervals entre el moviment i allò immòbil, allò que pot ser capaç de suggerir-nos encara una imatge. Va escriure també Serge Daney que este és el temps en què “tot és visible per a tots”, però que propicia que els que ho desitgen poden veure més coses.

 

Vicente Ponce Ferrer és professor d’art modern i de cine en la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València (UPV). Va fundar i va dirigir els primers anys de la revista Archivos de la Filmoteca. Editor d’alguns llibres (Pere Portabella près al camp de batalla, Sierra de Teruel, cincuenta años de esperanza…), ha publicat diversos llibres de poemes, entre ells, La longitud de la cuerda (KRK. 2017).

 

Miguel Ángel Baixauli és cineasta, investigador independent i curador. Actualment és director artístic de la Fundació La Posta, director del projecte d’investigació Cine Processual i codirector de les jornades de Cine por venir, així com professor invitat en el Màster d’Arts Visuals i Multimèdia i en el Màster de Producció Artística de la Universitat Politècnica de València (UPV).

 

Aquesta activitat forma part del cicle “Imatges sobre Imatges”.

 

Pròximes activitats d’aquest cicle:

Divendres 27 d’abril – LOS SIGNOS ENTRE NOSOTROS, cine-fórum amb Manuel Asín.
Divendres 4 de maig – VISITA INTERVENCIÓ a les exposicions “La blancor de la balena” de Paul Graham i “El pols del cos. Usos i representacions de l’espai” Colección Per Amor a l’Art per Virginia García del Pino.

 

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

06.07.2018

22.07.2018

Exposició (En) Procés amb Teresa Lanceta

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

22.07.2018

DG

Taller familiar: Paisatges humans

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

27.07.2018

Dv

El cos i la imatge del poder. Ocupacions de l’espai

LLEGIR MÉS