ACTIVITAT

07.07.2023

Dv

6é Aniversari: “Let’s dance!”

DADES
PRÀCTIQUES

Data i hora: divendres 7 de juliol de 18.00 h a 23.00 h
Organitza: Bombas Gens Centre d’Art
Coordinació: Florencia Fergnani
Proposta de Carlos Bunga: “Movimiento como fluir del tiempo” en diàleg amb Hilary Cartwright.
Comissària de dansa: Moraima Gaetmank

Actividad gratuïta fins a completar aforament.

Bombas Gens Centre d’Art festeja el seu sisé aniversari amb un gran esdeveniment obert a tots els públics que proposa celebrar l’art a través del diàleg amb la dansa. “Let’s dance!” és un programa desenvolupat sota la direcció artística de Sandra Guimarães amb el comissariat de dansa de Moraima Gaetmank (ballarina i terapeuta de dansa i moviment, resident entre València i París) i amb l’artista Carlos Bunga com a convidat a activar de la mà d’una ballarina la seua obra site-specific “Habitar el color”.

Amb aquest programa, Bombas Gens proposa compartir reflexions sobre l’art i la dansa com a força per a la inclusió, la generositat i l’espontaneïtat. Aquesta proposta consisteix en un pas més cap a l’afirmació del lloc de la dansa en l’espai museístic, però també cap al seu qüestionament: com pot la dansa sorprendre els visitants anara de les convencions? Com pot la dansa involucrar físicament a les persones i afectar l’acte de veure? Com pot això conduir a un compromís personal més prolongat i més profund amb les obres d’art i un espai d’art?

El programa reuneix tres ballarins internacionals de primer nivell: l’anglesa Hilary Cartwright (qui actualment resideix a la Vall de Gallinera, Alacant), el francés Allister Madin i la neoyorkina Jenny Sandler. Els acompanyaran els músics valencians Salvador Bolón i Anna Soriano, així com Lelia Iancovici, bucarestina també resident a la ciutat. L’esdeveniment culminarà amb Dance floor, la part de l’esdeveniment en la qual el jardí mediterrani de Bombas Gens es convertirà en una pista de ball oberta, on tots els assistents estaran convidats a ballar. Let’s dance!

 

 

 


 

Programa:

– 18:00 h: Obertura

  • 1r sessió:

– 18:20 h: Hilary Cartwright. Movimiento como fluir del tiempo (“Habitar el color”, Carlos Bunga, Nave 3)

– 18:45 h: Allister Madin. From here to there (“Earth: A Retrospective”, Nave 2)

– 19:15 h: Jenny Sandler. Breath & Gesture (jardí)

Intermerzzo

  • 2n sessió:

– 20:00 h: Hilary Cartwright. Movimiento como fluir del tiempo (“Habitar el color”, Carlos Bunga, Nave 3)

– 20:25 h: Allister Madin. From here to there (“Earth: A Retrospective”, Nave 2)

– 20:55 h: Jenny Sandler. Breath & Gesture (jardí)

  • 3r sessió:

– 21:20 h – 23:00 h – Dance Floor (begudes i DJ al jardí)

 


Ballarins:

Hilary Cartwright

Allister Madin

Jenny Sandler

 

Músics:

Salvador Bolón

Anna Soriano

Lelia Iancovici

 

Música:

From here to there

– 1r acte:

Camille Saint-Saëns. The Dying Swan

– 2n acte:

Philip Glass. Double Concerto for Violin and Cello (Duet no.1, 3 & 4) / Einstein on the beach Duet no.1 Duet no.3 / Einstein on the beach – Knee 2 Duet no.4.

 

Breath & Gesture

1. Claude Debussy. Syrinx

2. Claude Debussy. Prélude à l’après-midi d’un faune

3. Maurice Ravel. Flute excerpt Daphnis et Chloé 

 

Vestuari:

Movimiento como fluir del tiempo: cortesia Josephine Fabra i Moraima Gaetmank

Breath & Gesture: cortesia Moraima Gaetmank

 


“Caminar, desaccelerar, explorar, sentir la pintura deixant a un costat els ritmes d’aquesta societat accelerada de moviments ràpids i canvis veloços. Crear un espai de pausa i silenci on puga fluir l’inconscient i també el contradictori a través del moviment intern. Trobar la calma que emana el no humà que trobem en la naturalesa. Les clivelles que conformen la nostra fragilitat on el cos puga tindre una experiència prolongada a través del temps.”

Carlos Bunga

 

“Qualsevol moviment pot considerar-se un ball. L’essència de l’experiència del moviment és la sensació de moure’s i ser mogut. Plantejar-ho així té moltes implicacions. Idealment, tots dos són presents al mateix temps, i pot ser literalment només un instant. És un moment de consciència total, la unió del que un està fent i el que li està ocorrent a un mateix. No pot anticipar-se, explicar-se, treballar-se específicament ni repetir-se amb exactitud. Aquesta nit, això és el que experimentareu: un diàleg entre vosaltres, el ballarí, el músic i les obres d’art, creant així una comunió en la qual totes les formes s’uneixen per a portar-vos de viatge”.

Moraima Gaetmank

 

Imatge: Let’s Dance!, sisé aniversari de Bombas Gens. Foto: Tania Castro

Amb el support de Cervezas Alhambra
  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

06.10.2023

Dv

BOMBAS VISITES ESPECIALS: MIRALDA

LLEGIR MÉS