ACTIVITAT

14.11.2018

Dc

Anna-Eva Bergman a Espanya: anades i tornades, per Romain Mathieu

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats / Conferències
ORIENTAT A: Tots el públics
DATA: Dimecres 14 de novembre de 2018 a les 18:30h
LLENGUA: Francés amb traducció consecutiva
MÉS INFO: Gratuïta fins a completar aforament.

Presentació de l’exposició per part de les comissàries Christine Lamothe i Nuria Enguita, seguida de la conferència Anna-Eva Bergman a Espanya: anades i tornades, per Romain Mathieu

Parlar dels viatges a Espanya de Anna-Eva Bergman equival en cert mode a interessar-se per períodes vacacionals, implica prendre’s de debò —cosa que es revela com completament necessari per a comprendre la seua obra— eixe temps diferent, fora del taller, que no obstant va influir en el mode de procedir de l’artista. Els viatges a Espanya corresponen a una etapa d’evolució en els procediments de Bergman en la que mostren, potser amb més intensitat, la singularitat d’una obra que hui ens pareix tan contemporània, resistent a les categories d’abstracció i figuració per a mostrar una experiència del món.

Romain Mathieu és historiador de l’art i crític d’art. És docent a la École Supérieure d’Art et Design de Saint-Étienne i a la Université Aix-Marseille. Ha publicat nombrosos texts en revistes i catàlegs d’exposició sobre artistes contemporanis i sobre l’art dels anys seixanta i setanta. Participa habitualment a la revista Art press i també ha treballar com a comissari d’exposicions en mostres com Supports/Surfaces – les origines 1966-1970 en Carré d’Art de Nîmes l’any 2017.

 

© Anna-Eva Begman / ADAGP, Paris, 2018 – Fondation Hartung-Bergman
  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS