ACTIVITAT

01.02.2020

Ds

Ballar la foscor. Una visita especial a «La mirada de les coses»

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats/ Visita especial/ Itinerari dansa
ORIENTAT A: Públic adult
EXPOSICIÓ: La mirada de las cosas
DATA: dissabte 1 de febrer a les 18h
MÉS INFO: Gratuïta fins a completar l’aforament (cal inscripció prèvia. Rebreu un correu de confirmació)

ÚLTIMA OPORTUNITAT!

Visita especial a l’exposició «La mirada de les coses» Fotografia japonesa entorn de Provoke», per Laura Pastor.

 

En esta visita de Laura Pastor no només coneixerem més al voltant del Butoh, una de les danses més misterioses del món creada al Japó a mitjans del segle XX, sinó que l’experimentarem a través del nostre propi cos i servint-nos de l’obscuritat.

 

«Quan s’apaga el llum alguna cosa s’ha acabat, el nostre cos comença a endinsar-se en una sopa negra de melatonina que fa que el nostre organisme es vaja aturant fins ser mort.

Els ballarins i ballarines de dansa Butoh es pinten la cara de blanc per entrar en la seua pròpia foscor, entren en el ritual per endinsar-se en la seua negror interior, per connectar en la seua ànima a través del tacte del seu sistema límbic més primitiu. És aquell que no menteix, eixe que sap ben bé dels dolors d’una guerra passada i que tot ho ha travessat, des del teixit molecular més primerenc per fer mutacions que romandran en el nostre ADN i faran qüestionar-nos la nostra identitat. Ja no importa qui som, ja no sabem qui serem, ens deixem emportar per les imatges que passen pels nostres ulls i per les que provenen com una essència de la nostra ànima en el nostre cos inert.

Vos convidem a caminar per les petjades color carbó i a respirar la pols de la foscor d’aquests personatges que un dia dansaren amb la tersura de l’arbre i la violència de la fera.

Aquesta és una invitació per entrar en altra mirada, una mirada estràbica al món, dins de l’exposició «La mirada de les coses» que farà que l’interruptor s’apague. Apropant-nos a l’univers de la dansa Butoh tractarem de comprendre des d’altra perspectiva les tenebres de la imatge corporal que vestim, una oportunitat per experimentar en carn pròpia el despullar-nos dels nostres personatges».

Laura Pastor

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS