ACTIVITAT

10.12.2021

Dv

Bombas Artist Talks: Bleda y Rosa. Més enllà del document

DADES
PRÀCTIQUES

Categoria: Confèrencia
Orientada a: Tots els públics
Data: divendres 10 de desembre a les 18.00h
Més info: Gratuït fins a completar l’aforament. Cal inscripció prèvia.

Emmarcat en el context de l’exposició Sculpting Reality, i partint del seu primer treball Campos de futbol, els artistes Bleda y Rosa proposen per a aquesta nova sessió programada de Bombas Artists Talks un exercici de confrontació i anàlisi entre les seues imatges i alguns dels registres fotogràfics, pictòrics o textuals a partir de (o contra) els quals s’ha anat conformat el seu treball, remarcant així la idea que les seues imatges pertanyen a un lloc situat més enllà del document.

 

Bleda y Rosa treballen de manera conjunta des de fa tres dècades explorant, a través d’una rigorosa i profunda reflexió, el vincle existent entre imatge, lloc i memòria. Campos de futbol, Campos de batalla, Origen o Prontuario són algunes de les sèries fotogràfiques mes rellevants en la seua trajectòria. Amb elles han anat desenvolupat un llenguatge propi, entre el visual i el textual, que els permet tornar una vegada i una altra sobre un dels seus majors focus d’interés: la representació del territori.

 

Bombas Artist Talk és una nova línia programàtica de Bombas Gens Centre d’Art que convida a artistes contemporanis representats en la Col·lecció Per Amor a l’Art —ja siga en les exposicions o en la programació del centre d’art— a impartir conferències, xarrades o altres presentacions informals centrades en el seu treball. Aquest cicle naix a partir de la missió de Bombas Gens Centre d’Art d’aprofundir en l’enfocament dels artistes i d’impulsar, a través de trobades úniques, noves idees i discursos des de diferents disciplines i generacions.

 

Imatge: Bleda y Rosa, Borriana, de la sèrie Campos de Futbol (1992 – 1995), 1993. Col·lecció Per Amor a l’Art © Bleda y Rosa / VEGAP, València, 2021

 

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS