ACTIVITAT

22.10.2021

Dv

Bombas Artist Talks. Ryan Gander: Conferència Performance

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Conferència Performance
ORIENTADA A: Tots els públics
DATA: divendres 22 d’octubre a les 18.00h
IDIOMA: anglés
MÉS INFORMACIÓ: gratuïta fins completar l’aforament. Cal inscripció prèvia (rebreu un correu electrònic de confirmació)

Bombas Artist Talks continua amb una conferència performance de l’artista Ryan Gander en Bombas Gens Centre d’Art, titulada LOOSE ASSOCIATIONS: Wretched ’20. Es tracta de l’estrena de l’última conferència performance d’una sèrie desenvolupada per l’artista anualment des de l’any 2000.

 

La conferència performance tindrà una duració de 60 minuts.

 

Ryan Gander (Chester, el Regne Unit, 1976 – viu i treballa en Suffolk i Londres) es caracteritza per les diverses maneres de materialitzar les seues obres: des de l’escultura, l’escriptura, el disseny gràfic, la instal·lació o la performance, fins al cinema. Gander connecta el quotidià amb l’esotèric, els elements que passen desapercebuts i els quotidians, a través de processos de pensament que qüestionen el llenguatge i el coneixement. Amb les seues complexes posades en escena, l’artista convida a l’espectador a fer les seues pròpies associacions i inventar una narrativa pròpia: desxifrar les claus ocultes que apareixen en les obres, una xarxa amb múltiples connexions.

 

Gander va ser condecorat amb l’Ordre de l’Imperi Britànic (OBE) pels seus serveis a l’art contemporani. Les seues exposicions individuals més recents han tingut lloc en Space K (Seül, Corea del Sud, 2021), Lisson Gallery (Nova York, Estats Unit, 2020), Kunsthalle Bern (Suïssa, 2019), Lisson Gallery (Xanghai, Xina, 2019), Esther Schipper (Berlín, Alemanya, 2019), 21a Biennal de Sydney (Austràlia, 2018) o TARO NASU (Tòquio, Japó, 2018). Entre els seus principals projectes es troben la Biennal de Liverpool (Regne Unit), Performa 15 (Nova York, Estats Units), Imagineering (Okayama Castle, Okayama, Japó), Esperluette (Palais de Tòquio, París, França), documenta 13 (Kassel, Alemanya); ILLUMInations en la 54a Exposició Internacional d’Art de la Biennal de Venècia (Itàlia) o “Intervals” en el Solomon R. Guggenheim Museum (Nova York, Estats Units).

 

Bombas Artist Talk és una nova línia programàtica de Bombas Gens Centre d’Art que convida a artistes contemporanis representats en la Col·lecció Per Amor a l’Art —ja siga en les exposicions o en la programació del centre d’art— a impartir conferències, xarrades o altres presentacions informals centrades en el seu treball. Aquest cicle naix a partir de la missió de Bombas Gens Centre d’Art d’aprofundir en l’enfocament dels artistes i d’impulsar, a través de trobades úniques, noves idees i discursos des de diferents disciplines i generacions.

 

Crèdits d’imatge Jon Gorrigan © Lavenham Jackets

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS