ACTIVITAT

24.09.2021

Dv

Bombas Artist Talks: Thomas Hirschhorn. Conferència: “Robert Walser-Sculpture”

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Conferència
ORIENTADA A: Tots els públics
DATA: divendres 24 de setembre a les 18.00h
IDIOMA: anglés traduït al castellà
MÉS INFORMACIÓ: AFORAMENT COMPLET. Per a inscriure’s en la llista d’espera, envie un correu a activitats@bombasgens.com indicant nom complet i telèfon.

La nova línia programàtica Bombas Artist Talks continua amb una conferència pública de l’artista Thomas Hirschhorn en Bombas Gens Centre d’Art.

 

Amb aquesta conferència sobre “Robert Walser-Sculpture”, l’obra que vaig realitzar per a l’espai públic conjuntament amb residents de la ciutat de Biel/Bienne en 2019, m’agradaria compartir el que vaig aprendre d’aquesta increïble, bella, difícil i complexa experiència. Voldria expressar amb les meues pròpies paraules el que realment em va marcar de l’experiència. Per a mi, la meua presència i producció durant la “Robert Walser-Sculpture” va suposar un moment quasi utòpic: no una utopia en la qual tot és positiu, bonic, còmode i resolt, per a res, sinó un moment en el qual la qüestió de l’Art, el seu significat, el seu poder de transformació, el seu impacte i la problemàtica de l’Espai Públic siguen abordats i tractats, cada minut, hora, dia, 12 hores diàries durant 86 dies. Vaig aprendre que l’art pot resistir tant l’idealisme com el realisme simplificat. A partir d’aquesta experiència, vaig aprendre que la comprensió de l’Art pot operar com una expressió d’Igualtat constitutiva i ontològica perquè és l’eina, l’arma per a construir la Igualtat. L’Art ha d’operar i és operatiu. No hi ha un altre fonament, no hi ha una altra missió. L’absoluta afirmació de la Igualtat és l’enllaç, la connexió amagada i invisible que sosté la “Robert Walser-Sculpture”.

 

Thomas Hirschhorn

 

 

La presentació durarà al voltant de 45 minuts i, a continuació, s’obrirà un torn de preguntes per part del públic assistent

 

Thomas Hirschhorn és considerat un dels artistes més singulars i formalment compromesos del nostre temps. Hirschhorn és reconegut per les seues extenses obres d’art immersives que utilitzen materials quotidians, imatges trobades i textos per a involucrar a les audiències en el pensament actiu i enfrontar la realitat del nostre món. Amb cada exposició en museus, galeries i espais alternatius, i en les seues 70 obres en l’espai públic, Thomas Hirschhorn afirma el seu compromís cap a un públic no exclusiu. Ha exposat el seu treball a tot el món, en nombroses biennals com la de São Paulo, Venècia o Xangai i les seues obres es troben en col·leccions dels més prestigiosos museus que inclouen el Centre Georges Pompidou, el Walker Art Center, Minneapolis, el MOCA, Los Angeles, la Tate Modern, em Londres o el MoMa de Nova York, entre altres.

Entre els premis rebuts, Hirschhorn ha sigut guardonat amb «Preis für Junge Schweizer Kunst» (1999), «Prix Marcel Duchamp» (2000), «Rolandpreis für Kunst im öffentlichen Raum» (2003), «Joseph Beuys-Preis» (2004), el «Kurt Schwitters-Preis» (2011) i el Prix Meret Oppenheim (2018).

 

Bombas Artist Talks és una nova línia programàtica de Bombas Gens Centre d’Art que convida a artistes contemporanis representats en la Col·lecció Per Amor a l’Art —ja siga en les exposicions o en la programació del centre d’art— a impartir conferències, xarrades o altres presentacions informals centrades en el seu treball. Aquest cicle naix a partir de la missió de Bombas Gens Centre d’Art d’aprofundir en l’enfocament dels artistes i d’impulsar, a través de trobades úniques, noves idees i discursos des de diferents disciplines i generacions.

 


Crèdits de la foto:

Thomas Hirschhorn, “Robert Walser-Sculpture”, 2019

Place de la Gare, Biel/Bienne, Switzerland

Cortesia de l’artista i ESS/SPA Swiss Sculpture Exhibition

Foto: Enrique Muñoz García

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

19.09.2022

30.05.2023

Laboratori de l'Arxiu de Re-Col·leccions

LLEGIR MÉS