ACTIVITAT

27.01.2022

Dj

CAFERÈNCIA – DIA INTERNACIONAL DE LA CONSERVACIÓ-RESTAURACIÓ DE BÉNS CULTURALS

DADES
PRÀCTIQUES

Categoria: Conferència
Orientada a: Tots els públics
Data: dijous 27 de gener a les 17.30h
Organitza: Bombas Gens Centre d’Art, Fons d’Art i Patrimoni de la UPV i Càtedra UNESCO Fòrum Universitat y Patrimoni Cultural
Més info: Gratuïta fins a completar aforament. És necessària inscripció prèvia

NO QUEDEN PLACES

El diàleg interdisciplinari durant el muntatge expositiu. L’equilibri entre l’apreciació i la conservació

 

Amb motiu del Dia Internacional de la Conservació i Restauració de Béns Culturals, us convidem a participar en una taula de diàleg en un ambient distés en el qual els i les assistents podran gaudir de café i pastes. Comptarem amb les intervencions de Carmen Pereira i Priscila Lemhann (Bombas Gens Centre d’Art), l’artista Inma Femenía, Victoria Vivancos (catedràtica de la UPV) i Antoni Colomina (Director d’Àrea de Fons i Patrimoni de la UPV) com a moderador.

 

El muntatge expositiu es converteix, en moltes ocasions, en un moment transcendental que es vincula molt directament amb l’acte creatiu de l’artista. És una fase crítica en la qual participen diferents perfils professionals que, juntament amb l’artista, han d’atendre decisions no programades que mereixen un procés específic de resolució.

 

En aquest context, en un ambient de risc i d’incertesa, el procés de presa de decisions ha de considerar els criteris del comissariat, el muntatge tècnic, la coordinació expositiva i la conservació, amb diferents posicionaments que han d’acabar trobant consensos per a vincular la intencionalitat artística amb una exposició adequada. En definitiva, funció i conservació pugnen en un estira-i-arronsa que ha de mantindre’s en equilibri constant, amb dos vessants que poden entrar en conflicte en moltes ocasions però que estan predestinades a cedir i entendre’s.

 

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS