ACTIVITAT

27.10.2022

Dj

CAFERÈNCIA II – EL DISSENY I LA PRODUCCIÓ MUSEOGRÀFICA

DADES
PRÀCTIQUES

Categoria: Conferència
Orientada a: Tots els públics
Data: dijous 27 d’octubre a les 17.00h
Organitza: Bombas Gens Centre d’Art, Fons d’Art i Patrimoni de la UPV i Càtedra UNESCO Fòrum Universitat y Patrimoni Cultural
Més info: Gratuïta fins a completar aforament.

Us convidem a participar en una taula de diàleg al jardí mediterrani de Bombas Gens, en el qual els i les assistents podran gaudir de café i pastes.

A través d’un debat informal analitzarem cap a on avancen les tendències actuals del disseny expositiu en els museus, alhora que plantejarem la problemàtica particular a la qual s’enfronten els museus universitaris que, per la seua particularitat, en molts casos no compten amb un espai a l’ús i queden abocats a buscar solucions perquè les seues col·leccions s’integren en la quotidianitat de la vida universitària.

 

El disseny expositiu ha anat cobrant importància en els museus en la mesura en què s’han anat transformant, des d’espais per a presentar i conservar les seues col·leccions, en espais de transmissió de coneixement de manera comprensible i accessible al públic universal.

En el desenvolupament d’aquests nous entorns comunicatius, els museus han incorporat l’ús de les tecnologies i mitjans de comunicació social. No obstant això, en una societat amb dependència tecnològica, això ja no suposa una pràctica innovadora i els museus s’enfronten al repte de crear noves maneres de narrar històries que siguen capaces de captar l’atenció dels visitants.

A més, el sentit de permanència dels espais expositius dels museus requereix d’un sòlid plantejament conceptual, tècnic, logístic, estètic i funcional, que implica un procés creatiu que requereix la col·laboració d’altres agents especialitzats, entre els quals s’inclouen els dissenyadors gràfics i audiovisuals per a la implementació de noves museografies.

 

Una proposta de l’Àrea de Fons d’Art i Patrimoni de la Universitat Politècnica de València, en col·laboració amb Bombas Gens Centre d’Art i, en el context de València Capital Mundial del Disseny 2022.
Amb la col·laboració de Teika
  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS