ACTIVITAT

07.03.2019

Dj

Conferència. “Concepte i pràctica: la fotografia de la era Provoke”

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats/ Conferència
ORIENTAT A: Tots els públics
IDIOMA: anglés (traducció consecutiva)
DATA: dijous, 7 de març a les 18.30h
MÉS INFO: Gratuïta fins completar l’aforament.

Conferència de la professora Miryam Sas a propòsit de “La mirada de les coses. Fotografia japonesa entorn de Provoke”. Autora de l’assaig Una conceptualització de la fotografia japonesa de postguerra: instantània, moviment, rebuig per al catàleg de l’exposició.

 

En l’«era de la imatge», durant una etapa d’alt creixement al Japó, on tot està mediat a través de múltiples capes de reproducció, com sabem quan la realitat està mentint? Què és “realisme”? La conferència tracta de descriure els canvis en els nivells de comprensió de la realitat amb l’objectiu d’aconseguir les claus per comprendre els significats més profunds de la fotografia japonesa en l’era de Provoke i per repensar el paisatge mediàtic en l’actualitat. A més, posarà en relació la creació i la investigació d’estos fotògrafs amb les que s’estava duent a terme en altres llenguatges artístics com el Butō, el teatre o el cinema, amb especial atenció al treball de les dones artistes.

 

Miryam Sas és professora de Literatura Comparada i Cinema i Mitjans de Comunicació en la Universitat de Berkeley en Califòrnia. S’especialitza en cultura i art japonesos, literatura comparada i teoria crítica (japonesa, francesa, anglosaxona i alemanya). És autora de dos llibres: Experimental Arts in Postwar Japan: Moments of Encounter, Engagement, and Imagined Return  (Harvard, 2010); and Fault Lines: Cultural Memory and Japanese Surrealism (Stanford University Press, 2001). A més, ha escrit articles sobre fotografia japonesa, futurisme, interculturalitat, dansa Butō, art intermedia, pink film, i animació experimental. A hores d’ara treballa en un llibre sobre teories de la informació i la comunicació al Japó: Media Acts: Infrastructure, Potentiality, and the Afterlife of Art in Japan, pel que ha obtingut la beca d’investigació UC President’s Research Fellowship in the Humanities.

 

Imatges:
1: Yutaka Takanashi, Toquiotes 1978-1983, 1983, Col·lecció Per Amor a l’Art © Yutaka Takanashi
2: Sōmei Tōmastsu, Oh! Shinjuku, 1969, Col·lecció Per Amor a l’Art © Sōmei Tōmastsu
3: Toyoko Tokiwa, Oroku ballant, ca. 1955 © Toyoko Tokiwa
  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS