DADES
PRÀCTIQUES
CATEGORIA: Activitats / Conferència
ORIENTAT A: Tots els públics
DATA: Dimecres 18 d’abril de 2018
Fa temps que “imatges sobre imatges” indica l’actual estatut d’allò visual. En La rampe, el crític cinematogràfic Serge Daney escrivia sobre el “tercer estadi de la imatge” en l’era de la informació (després del cine clàssic i de la modernitat fílmica), quan la imatge llisca ja sempre sobre una imatge preexistent, quan “el fons de la imatge és ja una imatge” fins a l’infinit. Eixe “fons actual” saturat d’imatges està nodrit, en gran manera, pel cine… o, millor, per la imatge audiovisual. Mirar des d’ací les exposicions fotogràfiques de Bombas Gens constituïx un cert treball de buidatge, una certa arqueologia, una certa posició de buscar, en els intervals entre el moviment i allò immòbil, allò que pot ser capaç de suggerir-nos encara una imatge. Va escriure també Serge Daney que este és el temps en què “tot és visible per a tots”, però que propicia que els que ho desitgen poden veure més coses.
Vicente Ponce Ferrer és professor d’art modern i de cine en la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València (UPV). Va fundar i va dirigir els primers anys de la revista Archivos de la Filmoteca. Editor d’alguns llibres (Pere Portabella près al camp de batalla, Sierra de Teruel, cincuenta años de esperanza…), ha publicat diversos llibres de poemes, entre ells, La longitud de la cuerda (KRK. 2017).
Miguel Ángel Baixauli és cineasta, investigador independent i curador. Actualment és director artístic de la Fundació La Posta, director del projecte d’investigació Cine Processual i codirector de les jornades de Cine por venir, així com professor invitat en el Màster d’Arts Visuals i Multimèdia i en el Màster de Producció Artística de la Universitat Politècnica de València (UPV).
Aquesta activitat forma part del cicle “Imatges sobre Imatges”.
Pròximes activitats d’aquest cicle: