ACTIVITAT

03.07.2019

Dc

Conferència “Narratives de la imatge” per Víctor del Río

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats/ Conferència
ORIENTAT A: Públic adult
MARC: Col·lecció Per Amor a l’Art
DATA: dimecres 3 de juliol a les 19h
MÉS INFO: lliure fins completar l’aforament

«Narratives de la imatge», conferència a càrrec de Víctor del Río*

 

«Aquesta conferència analitzarà la dimensió narrativa de les imatges, tant en la seua circulació mediàtica com en el context artístic. Alhora, veurem el caràcter igualment narratològic de moltes de les pràctiques artístiques contemporànies a partir d’alguns casos d’estudi dins la col·lecció Per Amor a l’Art. Tot açò té el seu origen en un vincle ancestral entre els actes de representar i relatar. La capacitat per donar sentit a les coses o a les imatges té una naturalesa híbrida entre la recepció visual i la construcció lingüística. En això residirà una significativa relació entre art i literatura que es potencia en les tendències més actuals. Aquestes dimensions seran considerades també com a gènesi dels relats historiogràfics més influents, així com de les estratègies de comissariat que poden reconéixer-se en les exposicions com a format habitual de recepció de les obres.»

Víctor del Río

 

* Activitat dins del marc del taller (EN) PROCÉS amb Víctor del Río. Assaig d’una exposició, que es desenvoluparà d’octubre a desembre de 2019. Més informació i inscripcions ací.

 

Víctor Del Río és investigador i assgista, autor entre d’altres obres dels llibres: La pieza huérfana (Consonni, 2015); La querella oculta. Jeff Wall y la crítica de la neovanguardia (El Desvelo, 2012); Factografía. Vanguardia y comunicación de masas (Abada, 2010) o Fotografía objeto. La superación de la estética del documento (Ediciones Universidad de Salamanca, 2008). Col·laborador habitual de mitjans especialitzats en art i cultura visual, ha dirigit com a gestor i curador diferents projectes per a institucions museístiques i centre d’arts. Ha sigut conservador en cap del Museo Patio Herreriano de Valladolid i és professor de Teoria de l’Art en la Universidad de Salamanca, així com en el Màster en Fotografia, Art i Tècnica de la Universitat Politècnica de València.

 

Imatges
1/ José Dávila, You Talk About It But I Just Can´t See It, 2011 © VEGAP, València, 2019
2/ David Goldblatt, Crippled by a stray bullet from an argument in wich he had no part, a former gold-miner sits in wheelchair and begs at a crossroad on the Johannesburg-Cape Town highway, while pursuing winning numbers for the national lottery, Springfotein, August 7, 2003, 2003 © David Goldblatt
  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS