ACTIVITAT

24.11.2018

Ds

CONVERSACIÓ ENTRE XAVIER LE ROY I LAURENCE RASSEL

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats / Conversació / Arts en viu / Visites dansa
ORIENTAT A: Tots els públics
DATA I HORA: Dissabte 24 de novembre a les 18:30h

Laurence Rassel, com a directora de la Fundació Antoni Tàpies, va convidar l’any 2012 a Xavier Le Roy a realitzar una exposició del seu treball. Va nàixer “Retrospectiva” que qüestiona les normes d’exposició i de relació entre obres i públic mitjançant la pràctica coreogràfica.

En aquesta trobada, i a partir d’eixa experiència, Xavier Le Roy –visitant per primera volta la ciutat de València– i Laurence Rassel conversaren al voltant de la relació actual entre els museus i les arts en viu, a les interferències que es poden crear en un context o en altres espais més propers a les arts visuals. A la seua investigació entre arts escèniques i arts visuals, Xavier Le Roy proposa un discurs singular sobre el cos, el moviment, el temps, tant de manera individual com grupal i, en moltes ocasions, treballa amb projectes específics per a espais expositius i/o espais públics.

 

Xavier Le Roy. Doctor en biologia molecular, ha treballat com a ballarí i coreògraf des de 1991. Regularment treballa els tipus de producció i de col·laboració propis del treball en grup, explorant situacions que qüestionen les relacions entre els espectadors i els intèrprets, així com altres dicotomies (allò públic i allò privat, la màquina i l’humà, allò animal i allò vegetal, etc), com E.X.T.E.N.S.I.O.N.S. (1999-2000) o Low Pieces (2009-2011). Paral·lelament, des de 1994, treballa peces en solitari com Self Unfinished (1998), mostrant noves perspectives i discursos en relació al cos i la dansa.

 

Laurence Rassel. És Directora de l’Erg (École Supérieure des Arts, École de Recherche Graphique) de Brussel·les. Va ser Responsable de Projectes (2008-2010) i posteriorment Directora (2010-2015) de la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona, on va desenvolupar un programa expositiu amb artistes com Eva Hesse, Anna Maria Maiolino, Kerry James Marshall, Allan Kaprow i Xavier Le Roy, entre d’altres. De 1997 a 2008 va ser membre de l’equip directiu de Constant, organització sense ànim de lucre en Brussel·les, activa als camps de l’art, els mitjans de comunicació i la tecnologia.

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

19.09.2022

30.05.2023

Laboratori de l'Arxiu de Re-Col·leccions

LLEGIR MÉS