ACTIVITAT

23.10.2021

Ds

El passat en girar la cantonada. Ruta urbana amb Tono Vizcaíno

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: activitats / ruta

DATA: dissabte 23 d’octubre

INICI DE L’ACTIVITAT: 17.00h* en Bombas Gens Centre d’Art

DURACIÓ: 2,5h aproximadament. Es recomana sabata còmoda

EDAT: públic adult

AFORAMENT COMPLET. Per a inscriure’s en la llista d’espera, envie un correu a activitats@bombasgens.com indicant nom complet i telèfon.


*Es recomana vindre un quart d’hora abans de començar. En arribar es prendrà la temperatura de cada participant.

L’espai urbà és un text susceptible de ser llegit des de múltiples punts de vista. Una de les lectures possibles és la del passat i les maneres en què es percep en el present. Als nostres carrers i places, el passat no només s’evoca a través del patrimoni, sinó també mitjançant llenguatges més contemporanis. Així, el nom d’una avinguda, el rètol d’un bar, els emblemes del mobiliari urbà, l’aparador d’una tenda i fins i tot un grafit, ens donen pistes sobre els imaginaris que la societat actual construeix al voltant del passat.

En aquesta activitat recorrerem els carrers de l’entorn de Bombas Gens a la recerca dels usos del passat en l’espai urbà. Serà una jornada de treball en equip on reflexionarem sobre el paper del passat i l’espai urbà en la construcció de les identitats col·lectives.

 

Tono Vizcaíno Estevan és llicenciat en Història i Doctor en Arqueologia per la Universitat de València. El seu camp d’especialització és l’Arqueologia Pública, a través de la qual estudia les maneres en què la societat del present interactua amb el passat i el patrimoni. Aquesta línia de recerca l’ha aplicada en institucions com el Consell Europeu d’Investigació, el Museu de Prehistòria de València i l’Acadèmia d’Espanya a Roma. Desenvolupa la seua activitat professional en l’àmbit de la gestió del patrimoni i les memòries col·lectives. És membre de l’Associació Valenciana d’Antropologia.

 

Crèdits d’imatge: Almudena Soullard

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS