DADES
PRÀCTIQUES
CATEGORIA: Activitats / Concert
ORIENTAT A: Tots els públics
DATES: Divendres 27 d’abril de 2018
Este programa se centra en la composició Mikrophonie I (1964-65) de KARLHEINZ STOCKHAUSEN (1928-2007), per a sis intèrprets. D’estos, dos exciten amb diversos materials un enorme Tam-tam (convertit en esta ocasió en una paella de 2m de diàmetre); altres dos manipulen – d’acord amb indicacions de la partitura – micròfons en relació al Tam-tam; mentres que els altres dos intèrprets, a una relativa distància per a tindre la percepció total del so acústic i amplificat, manipulen filtres, amplificació i especialització del so captat pels micròfons.
Els micròfons són utilitzats ací com a microscopis per a descobrir i tornar perceptibles sons que, d’una altra manera, no serien perceptibles. Transformant-se en un instrument musical que influïx totes les característiques del so: forma els tons, ritmes, nivells dinàmics, timbre i projecció espacial.
Este espectacle proposa un descobriment sonor de tot este món invisible i improbable, a través d’esta mirada microscòpica que és el micròfon. Les seues capacitats tècniques i expressives ens obriran i mostraran altres dimensions i espais per a embolicar el so de múltiples i inimaginables maneres.
* Espectacle en el marc de col·laboració amb el festival Ensems
DRUMMING GRUPO DE PERCUSSÃO.
Joao Dias | percussió
Joao Miguel Braga Simoes | percussió
Paulo Oliveira | percussió
Miquel Bernat | percussió
Pere Vicalet | tècnic de so
Gregorio Jiménez | tècnic de so
Drumming GP és, en l’àrea de percussió, un dels projectes europeus més innovadors. Sota la direcció de Miquel Bernat, percussionista de reconegut prestigi internacional, el grup ostenta en el seu currículum centenars d’actuacions en les sales d’espectacles més importants de Portugal i els més importants festivals d’Europa: Fundación Gulbenkian, Casa da Música, Museo Serralves, Centro Cultural Belém, Culturgest, Teatro Nacional S.João e Teatro São Luiz, Festival Mundo de Percussões de Faro, Teatro Viriato de Viseu, La Pedrera, Auditori Nacional de Catalunya, Auditori Caixa Madrid, Auditorio Nacional de España, Teatro Albeniz, Casa Encendida, Círculo de Bellas Artes, Universidad Complutense, Teatro Canal, Quincena Musical de San Sebastian, Museo Moderno de Santiago de Compostela, Palau de la Música y Festival ENSEMS o Teatro Central de Sevilla, entre altres. Así como en Alemania, Francia, Bèlgica, Brasil o Sudàfrica.
En el camp d’investigació, l’organització ha elaborat un programa pedagògic propi, impartint seminaris i conferències des d’una perspectiva eclèctica que integra també el treball d’atelier experimental, per on passen treballs coreogràfics, altres vinculats a la música electrònica y/o la fusió amb altres gèneres musicals i artístics.