ACTIVITAT

22.04.2018

13.05.2018

EN MARXA – Itineraris i exposició

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Educació / En Marxa
ORIENTAT A: Tots els públics
ITINERARIS I INAUGURACIÓ: Diumenge 22 d’abril
EXPOSICIÓ: Del 22 d’abril al 13 de maig

L’EXPOSICIÓ

Una mostra recull el procés de treball realitzat i amplia informació sobre els llocs elegits pel grup. L’exposició es podrà visitar fins el diumenge 13 de maig en horari d’obertura del centre d’art, després de la inauguració que va tindre lloc el passat 22 d’abril i que va comptar amb una selecció musical amb l’objectiu de fer-nos rememorar, ballar i compartir vivències, des dels 70 fins hui en dia, a partir de l’experiència de tres generacions: Xaro Garcés Peréz, Carmen Prieto Prieto i Amparo Pastor Ricós (Grup En Marxa).

EN MARXA és un projecte de col·laboració entre els veïns i veïnes de Marxalenes i Bombas Gens Centre d’Art facilitat per La Dula.

Des de setembre de 2017 hem estat reunint-nos periòdicament un grup de persones provinents de distints àmbits amb el denominador comú d’habitar en Marxalenes o els seus voltants. Este procés de treball ha desembocat en el disseny de tres itineraris amb parades en diversos llocs rellevants per al grup. Et convidem ara a participar en estos passejos i a conéixer la nostra mirada sobre ells, així com les dinàmiques que hem anat desenvolupant durant estos mesos.

 

 

DIUMENGE 22 D’ABRIL (Finalitzat)

 

11 h. ITINERARIS – Punt de partida Bombas Gens Centre d’Art/ És necessari inscriure’s

 

A – LLOCS DE TROBADA Este itinerari rememora el naixement d’una barriada i el seu desenvolupament des de 1947 fins a l’actualitat, a través dels seus llocs de trobada i els seus nodes de relació.

Disseny itinerari i guies: Inma Vegas Martín, Manuela Aparicio Aparicio, Carmen Sospedra Orellano, Jana Sospedra Orellano, Amparo Pastor Ricós, Paula Martín Martinez.

 

B – L’HORTA. ESPAIS VERDS Este itinerari recorre l’horta de Marxalenes i les seues alqueries (Barrinto, Félix, l’Olleria), així com altres fites importants de la zona. Parla de la reconversió, del que hui s’ha recuperat i es pot disfrutar.

Disseny itinerari i guies: Juana Latorre Mansanet, Rafael Latorre Mansanet, Teresa Jiménez López, Carmen Prieto Prieto, Ginés Vera Bellido, Pilar Hernández Yuste, Carmen Laborda Ferrero.

 

C – CONNEXIONS L’objectiu d’este itinerari és fer un viatge en el temps, del passat al present, fent un repàs dels mitjans de transport que han connectat la ciutat amb el barri i quines han sigut les implicacions per als seus habitants. També volem fer memòria del que han significat per a Marxalenes els desbordaments del Túria, o el que és el mateix; les riuades.

Disseny itinerari i guies: Jose Manuel Fenollosa López, Xaro Garcés Peréz, Angeles Mena Polo, Nuria Enguita.

 

Grup En Marxa

A partir d’aquest projecte col·laboratiu s’han generat diversos materials que estan disponibles per a la seua visualització i descàrrega. Fullets amb els textos de cada lloc de trobada disponibles al glossari, un vídeo-documental i peces sonores creades pels alumnes de 1er del Cicle Formatiu de So per Audiovisuals, en el mòdul Comunicació i Expressió Sonora del Centre Educatiu Juan Comenius.

GLOSSARI LLOCS

Podeu descarregar les descripcions dels llocs seleccionats pel grup:

Ramon llin

Rampa

Hermanas Mantellate

Gregori gea

Alqueria Fèlix

L’olleria

Alqueria Barrinto

Celler

Riuà

Autobús

Trenet

Pont de sant josep

 

+ INFO sobre En Marxa ací

 

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS