DADES
PRÀCTIQUES
En #BombasGensVirtual trobaràs propostes d’activitats i iniciatives online. Segueix-nos a Instagram, Facebook i Twitter!
L’artista internacional Ángela de la Cruz (A Coruña, 1965) qüestiona en la seua obra els límits sobre els que s’assenten les disciplines artístiques tradicionals. De la Cruz trenca amb les estructures i els marcs que les defineixen i constrenyen, aboiant i trencant els diferents materials amb què treballa. Les seues superfícies, d’altra banda, es mostren monocromes i brillants. Forma, superfícies i color són els grans protafonistes de les seues obres.
La Col·lecció Per Amor a l’Art alberga en l’actualitat tres obres de l’artista. L’exposició «Hiperespais» mostra la més recent d’elles: Weight (Cerulen Blue), 2017. En este oli sobre alumini el soport es presenta defrormat, colpejat, dut a primer pla i solcat pel constant pas dels pèls empapats d’un intens blau, el rastre del qual es fa visible en la superfície.
L’entrevista que segueix estos paràgrafs es planteja a partir d’un conjunt de paraules proposades a Ángela de la Cruz a mode de suggerències, convidant-la a respondre a cadascuna d’elles des de diferents llocs com poden ser la paraula, la imatge, el so… Un plantejament relacionat amb la manera en què l’equip de mediació de Bombas Gens Centre d’Art entenem la mediació artística, apropant-nos i activant obres i participants des de diferents itineraris (cos, so, paraula, arqueologia, imatge).
M’agradaria donar les gràcies a Ángela de la Cruz i a tot el seu equip per la seua implicació i col·laboració en esta activitat. Moltíssimes gràcies.
Sara Losada, mediadora d’art de Bombas Gens Centre d’Art.
Perro semihundido (1819 – 1823), Francisco de Goya y Lucientes © Museo Nacional del Prado
Veure al web del Museo del Prado
Las Meninas (1656), Diego Rodríguez de Silva y Velázquez © Museo Nacional del Prado
Veure al web del Museo del Prado
The Way Things Go, Peter Fischli and David Weiss, 1987
Sóc artista, així que estime les coses belles. L’aparença és molt important per a mi.
Estem fets de memòries però tractem de suprimir algunes d’elles per poder seguir endavant. Però mai no oblidem.
Resplendent, nou. M’agrada la idea de net i brillant. És com un nou començament. A més, crec que et separa de la vulnerabilitat que, d’altra manera, estaria ahí.
Angela de la Cruz, Transfer (white), 2010 © Angela de la Cruz / VEGAP, València, 2020. Cortesia de Lisson Gallery
Qualsevol material serveix.
?
Angela de la Cruz, Crash, 1997 © Angela de la Cruz / VEGAP, València, 2020. Cortesia d’Anthony Wilkinson Gallery London
Em fa pensar en la meua parella.