ACTIVITAT

16.06.2018

Ds

FILM-PERFORMANCE: “Oído Cinema!” per l’Orquestina de pigmeos

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats / Film-performance
DATES: Sissabte 16 de juny de 2018
ORIENTAT A: Tots els públics

Podem imaginar un cinema sense imatges? Com fer un travelling, un primer pla o una seqüència sense una càmera? Com reflexionar sobre les imatges des de la seua absència? En realitat, necessitem més imatges?

Oído Cinema! proposa l’experiència de preparar un film-performance en un taller del 12 al 16 de juny, resultat del qual el públic podrà veure el mateix 16 de juny. Es tracta d’una pel·lícula imaginada que realitzarem en directe utilitzant materials sonors i musicals de la realitat local intervinguda dins i fora de l’espai de projecció. Una pel·lícula les imatges de la qual seran les que cada espectador projecte des de la seua butaca en la foscor de la sala de cinema.

 

Orquestina de pigmeos és un col·lectiu experimental dedicat a la intervenció site specific, format pel músic Nilo Gallego i el creador audiovisual Chus Domínguez juntament amb diversos integrants que col·laboren en cada nova presentació. Les accions que proposa són eminentment efímeres i vinculades al moment de la seua execució i l’entorn en què es desenvolupen, i impliquen en moltes ocasions a la població local. Les seues creacions utilitzen elements presos de diferents disciplines artístiques, principalment l’art sonor, la performance, el cinema i la música. Ha presentat els seus projectes en diferents contextos i festivals d’Espanya, Anglaterra, Bèlgica, Alemanya i Portugal.

* Aquesta activitat s’emmarca dins del programa “Imatges sobre imatges” de Miquel Àngel Baixauli i Vicente Ponce per a Bombas Gens.

Foto: Susana Paiva
  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS