ACTIVITAT

06.03.2019

Dc

Flesh, Skin, Gender, Expression: A Tour of ‘The Gaze of Things’

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: activitats/ Visita guiada
ORIENTAT: tots els públics
IDIOMA: anglés
FECHA: dimecres 6 de març a les 18.30h

Flesh, Skin, Gender, Expression: A Tour of ‘The Gaze of Things: Japanese Photography in the Era of Provoke’, per la professora Miryam Sas.

 

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, Miryam Sas proposa una visita guiada a “La mirada de les coses” posant el focus en les següents qüestions: com replanteja la nostra visió del cos la fotografia japonesa experimental? Com destacaren els fotògrafs japonesos les interpretacions de gènere tant masculí com femení? Quin va ser el rol de les dones fotògrafes en l’era de Provoke?

 

Miryam Sas és professora de Literatura Comparada i Cinema i Mitjans de Comunicació en la Universitat de Berkeley en Califòrnia. S’especialitza en cultura i art japonesos, literatura comparada i teoria crítica (japonesa, francesa, anglosaxona i alemanya). És autora de dos llibres: Experimental Arts in Postwar Japan: Moments of Encounter, Engagement, and Imagined Return  (Harvard, 2010); and Fault Lines: Cultural Memory and Japanese Surrealism (Stanford University Press, 2001). A més, ha escrit articles sobre fotografia japonesa, futurisme, interculturalitat, dansa Butō, art intermedia, pink film, i animació experimental. A hores d’ara treballa en un llibre sobre teories de la informació i la comunicació al Japó: Media Acts: Infrastructure, Potentiality, and the Afterlife of Art in Japan, pel que ha obtingut la beca d’investigació UC President’s Research Fellowship in the Humanities.

 

Imatges
2: Eikoh Hosoe, Calvari de roses #32, 1961, Col·lecció Per Amor a l’Art © Eikoh Hosoe
3: Daidō Moriyama, Yokosuka, 1971, Col·lecció Per Amor a l’Art © Daidō Moriyama Photo Foundation
  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS