ACTIVITAT

24.04.2019

Dc

Grup de lectura al voltant de Takuma Nakahira

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats/ Grup de lectura
ORIENTAT A: Tots els públics
DATA: dimecres, 24 d’abril a les 18.30h
EXPOSICIÓ: La mirada de les coses. Fotografia japonesa entorn de Provoke
MÉS INFO: Gratuïta fins completar l’aforament (cal inscripció prèvia. Rebrà un correu de confirmació)
Complet. Pot apuntar-se a la llista d’espera.

Complet. Pot apuntar-se a la llista d’espera.

Grup de lectura/ Provocar el pensament, Provoke i Takuma Nakahira. Equip de mediació.

 

“Una vegada, parlant sobre la imatge i la paraula, vaig escriure açò:

Fa temps que s’anuncià que, a diferència de la paraula, la imatge tenia un sentit autònom i s’acceptà l’ús de l’expressió llenguatge visual. Però açò és un error evident, perquè és ben al contrari: la imatge segueix de prop a la paraula, conté la seua substància i al deixa entreveure, i de vegades fins i tot l’amplifica. (Nihon dokusho shimbun, 30 de setembre de 1968)”

Takuma Nakahira
Traducció lliure al valencià

 

Takuma Nakahira (1938 – 2015) fou un dels fotògrafs que impulsaren Provoke, juntament amb Kôji Taki, Takahiko Okada i Yutaka Takanashi, col·lectiu que publicà una revista amb el mateix nom i amb un propòsit molt clar: provocar el pensament. Experimentant amb la forma, la paraula i amb el propi acte i ressignificació de mirar, buscarien trobar un diàleg amb la realitat.

Arrel de l’assaig La fotografia ha aconseguir provocar el llenguatge? i l’obra Circulation: Date, Place, Events (part de l’exposició La mirada de les coses. Fotografia japonesa entorn de Provoke), ambdues de Takuma Nakahira, buscarem, també nosaltres, provocar el pensament i la paraula, junt a totes les persones que vullguen acompanyar-nos.

Si et ve de gust inscriure’t en esta sessió, has d’emplenar el formulari. En confirmar-te la plaça, rebràs l’assaig. Et convidem, també, a que portes totes les referències que la lectura t’haja provocat.

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS