ACTIVITAT

03.05.2019

Dv

Visita sonora a càrrec de Joan Cerveró + Finnmark

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats/ Visita sonora
ORIENTAT A: Tots els públics
EXPOSICIÓ: Anna-Eva Bergman. De nord a sud, ritmes.
DATA I HORA: divendres 3 de maig a les 20.30 h | Divendres “golfo”

INNER/ RHYTMIC LANDSCAPE, una visita sonora dissenyada i interpretada per Joan Cerveró + Finnmark al voltant de l’exposició «Anna-Eva Bergman. De nord a sud, ritmes».

 

Descriure amb música una imatge, o viceversa, ha sigut una aspiració eterna dels artistes i creadors de totes les èpoques. Hi ha innumerables exemples en la història de la música, la pintura o la literatura que ens ho confirmen, des de la metàfora sonora de l’Ascensió als cels, la descripció sonora de la violència de les tempestes i tempestats, al poema simfònic que narra una història només amb música.

 

El concert de Finnmark planteja aquest encontre entre les arts partint de l’obra pictòrica d’Anna-Eva Bergman: un món expressivament abstracte que ens vincula als espais suggerits als seus quadres, un viatge que transita des dels àrids i malenconiosos paisatges noruecs fins a la diàfana llum de la Mediterrània. La “llum del nord”, els paisatges, la mar, els deserts gèlids… La cerca d’una bellesa sense atributs ni adornaments a través dels sons: la melodia serena, els confins del món i de l’Home, un viatge des de l’exterior a l’interior a través de la imatge feta música.

 

Finnmark naix com a projecte del compositor Joan Cerveró, la proposta musical del qual entaula una relació directa amb la seua època a través de l’ús de tècniques i processos de composició actuals que, en canvi, no obliden la tradició i la memòria sonora, especialment mitjançant la melodia i l’harmonia. De formació variable, els seus components s’adscriuen al projecte sempre amb l’exigència i rigor necessaris per a cada proposta, sent tots ells músics professionals reconeguts i solistes del Grup Instrumental de València, ensemble amb la qual han adquirit una llarga i dilatada experiència a través de més de 500 concerts en Espanya i diferents països on han rebut diferents guardons i reconeixements. Finnmark és un projecte de composició i interpretació especialment creat per a l’exposició d’Anna-Eva Bergman en el Centre d’Art Bombas Gens.

 

Intèrprets:
Flauta: José Mª Sáez-Ferríz
Clarinet: José Cerveró
Piano/ teclats: Carlos Apellániz
Violí: Mª Carmen Antequera
Violoncel: Laura Cómez

Composició i direcció: Joan Cerveró

Fotos: Salvador Iacovodonato

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

16.11.2019

Ds

Visita sonora. Subete no gitā ga kowarete imasu

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

17.11.2019

Dg

Visita guiada al nostre jardí per Gustavo Marina

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

22.11.2019

Dv

Visita a les alqueries medievals de Marxalenes

LLEGIR MÉS