ACTIVITAT

03.05.2019

Dv

Visita sonora a càrrec de Joan Cerveró + Finnmark

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats/ Visita sonora
ORIENTAT A: Tots els públics
EXPOSICIÓ: Anna-Eva Bergman. De nord a sud, ritmes.
DATA I HORA: divendres 3 de maig a les 20.30 h | Divendres “golfo”

INNER/ RHYTMIC LANDSCAPE, una visita sonora dissenyada i interpretada per Joan Cerveró + Finnmark al voltant de l’exposició «Anna-Eva Bergman. De nord a sud, ritmes».

 

Descriure amb música una imatge, o viceversa, ha sigut una aspiració eterna dels artistes i creadors de totes les èpoques. Hi ha innumerables exemples en la història de la música, la pintura o la literatura que ens ho confirmen, des de la metàfora sonora de l’Ascensió als cels, la descripció sonora de la violència de les tempestes i tempestats, al poema simfònic que narra una història només amb música.

 

El concert de Finnmark planteja aquest encontre entre les arts partint de l’obra pictòrica d’Anna-Eva Bergman: un món expressivament abstracte que ens vincula als espais suggerits als seus quadres, un viatge que transita des dels àrids i malenconiosos paisatges noruecs fins a la diàfana llum de la Mediterrània. La “llum del nord”, els paisatges, la mar, els deserts gèlids… La cerca d’una bellesa sense atributs ni adornaments a través dels sons: la melodia serena, els confins del món i de l’Home, un viatge des de l’exterior a l’interior a través de la imatge feta música.

 

Finnmark naix com a projecte del compositor Joan Cerveró, la proposta musical del qual entaula una relació directa amb la seua època a través de l’ús de tècniques i processos de composició actuals que, en canvi, no obliden la tradició i la memòria sonora, especialment mitjançant la melodia i l’harmonia. De formació variable, els seus components s’adscriuen al projecte sempre amb l’exigència i rigor necessaris per a cada proposta, sent tots ells músics professionals reconeguts i solistes del Grup Instrumental de València, ensemble amb la qual han adquirit una llarga i dilatada experiència a través de més de 500 concerts en Espanya i diferents països on han rebut diferents guardons i reconeixements. Finnmark és un projecte de composició i interpretació especialment creat per a l’exposició d’Anna-Eva Bergman en el Centre d’Art Bombas Gens.

 

Intèrprets:
Flauta: José Mª Sáez-Ferríz
Clarinet: José Cerveró
Piano/ teclats: Carlos Apellániz
Violí: Mª Carmen Antequera
Violoncel: Laura Cómez

Composició i direcció: Joan Cerveró

Fotos: Salvador Iacovodonato

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS