ACTIVITAT

23.12.2021

Dj

Jocs fabrils: Una aproximació històric-artística a la situació dels drets de la infància

DADES
PRÀCTIQUES

Categoria: taller
Data: 23 de desembre
Inici de l’activitat: 17:00h*
Duració aproximada: 1h y 30 minuts
Orientat a: 12-16 anys acompanyats d’un adult que també participarà
MÉS INFORMACIÓ: Gratuïta fins a completar aforament. Cal inscripció prèvia.

*Recomanem arribar 15min abans de començar.

A: Has escoltat alguna cosa?

B: No

A: M’ha semblat haver escoltat un soroll, com si fora una martellada

B: Què va, mira on estem. És un centre d’art

 

Els espais en blanc contenen memòries dels seus usos anteriors? mirant-los podem entendre el seu passat? podem imaginar en ells un ambient fabril ple d’una multitud de gent treballant? com era aqueix treball? com es relacionaven els empleats amb els seus ocupadors? hi havia dones treballant? i xiquetes? podríem concebre aquest espai funcionant amb xiquetes? podríem imaginar aquests espais funcionant amb xiquetes? amb quina mena de funció?

 

Jocs Fabrils és una experiència col·lectiva en la qual, a través de processos manufacturats i dialògics, percebrem de manera conjunta el passat fabril del centre d’art Bombas Gens. Aquesta etapa històrica s’acostarà a les participants des de l’activació dels seus propis cossos i reflexions a través del joc i el treball. Passarem pel fordisme i el col·lectivisme; les bombes hidràuliques o les bèl·liques per a pensar i comentar la situació de la infància dins el món gris i ardu de la maquinària que es col·locava en els espais blancs, nets i silenciosos que veiem hui dia.

 

Dimitris Tzikopoulos Boskidis és titulat en Belles arts i recentment ha cursat el màster PERMEA de mediació a través de l’art. Ha participat en diverses exposicions col·laboratives i ha dissenyat i implementat diversos projectes de mediació artística en diversos centres d’art i educatius. La seua pràctica actual està enfocada en el potencial social i polític que pot tindre l’art contemporani en diversos contextos teoricopràctics.

 

Activitat realitzada en col·laboració amb la Direcció General d’Innfància i Adolescència de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana.

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS