ACTIVITAT

20.06.2018

Dc

JORNADA REFUGIS ANTIAERIS A VALÈNCIA

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats / Jornada
ÀREA: Patrimoni
ORIENTAT A: Tots els públics
DATA: Dimecres 20 de juny de 2018

El descobriment i restauració del refugi antiaeri de Bombas Gens Centre d’Art és el punt de partida per a aquesta sèrie de xerrades que busquen contextualitzar el món de la defensa passiva duta a terme a la nostra ciutat durant l’episodi bèl·lic de la Guerra Civil.

Comptarem per això amb l’assistència d’experts en la matèria que ens parlaran sobre aquest moment de la nostra història i sobre aquestes construccions defensives que han estat tan desconegudes per la majoria fins fa molt poc.

El professor F. Javier Navarro Navarro, de la Facultat de Geografia i Història, ens introduirà en la València Capital de la República com a marc polític i històric general del moment i el doctor José Peinado Cucarella parlarà, de forma més detallada, sobre els refugis antiaeris de la ciutat, fent especial esment dels que es van construir de forma especial a les fàbriques.

Per la nostra banda, Paloma Berrocal, la nostra arqueòloga, realitzarà una presentació del refugi de Bombas Gens i la restauradora Sofía Martínez, que ha dirigit les tasques de neteja i consolidació del mateix ens explicarà els detalls de la feina duta a terme pel seu equip.

 

PROGRAMA

17h. Visita al refugi antiaeri de Bombas Gens/ Aforament reduït, cal inscripció prèvia.

18h a 20:30h Xerrades de Javier Navarro, José Peinado, Paloma Berrocal i Sofía Martínez / Accés lliure fins a completar aforament.

 

Javier Navarro Navarro, professor d’Història Moderna i Contemporània de la Universitat de València, les seues investigacions s’han centrat en la Segona República i la Guerra Civil.

José Peinado Cucarella, doctor arqueòleg i expert en refugis antiaeris de la Guerra Civil a València. Autor de la Tesi doctoral La defensa de la ciudad de Valencia 1936-1939. Una aproximación arqueológica de la Guerra Civil Española (2016)

Paloma Berrocal Ruiz, directora de l’excavació arqueològica de Bombas Gens. Especialista en patrimoni industrial i encarregada de l’estudi del refugi antiaeri de Bombes Gens.

Sofia Martínez Hurtado, restauradora del refugi de Bombas Gens. Pertanyent a l’empresa NOEMA RESTAURADORS S.L. amb una intensa trajectòria professional des de 2009.

Foto: Frank Gómez
  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS