ACTIVITAT

20.06.2018

Dc

JORNADA REFUGIS ANTIAERIS A VALÈNCIA

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats / Jornada
ÀREA: Patrimoni
ORIENTAT A: Tots els públics
DATA: Dimecres 20 de juny de 2018

El descobriment i restauració del refugi antiaeri de Bombas Gens Centre d’Art és el punt de partida per a aquesta sèrie de xerrades que busquen contextualitzar el món de la defensa passiva duta a terme a la nostra ciutat durant l’episodi bèl·lic de la Guerra Civil.

Comptarem per això amb l’assistència d’experts en la matèria que ens parlaran sobre aquest moment de la nostra història i sobre aquestes construccions defensives que han estat tan desconegudes per la majoria fins fa molt poc.

El professor F. Javier Navarro Navarro, de la Facultat de Geografia i Història, ens introduirà en la València Capital de la República com a marc polític i històric general del moment i el doctor José Peinado Cucarella parlarà, de forma més detallada, sobre els refugis antiaeris de la ciutat, fent especial esment dels que es van construir de forma especial a les fàbriques.

Per la nostra banda, Paloma Berrocal, la nostra arqueòloga, realitzarà una presentació del refugi de Bombas Gens i la restauradora Sofía Martínez, que ha dirigit les tasques de neteja i consolidació del mateix ens explicarà els detalls de la feina duta a terme pel seu equip.

 

PROGRAMA

17h. Visita al refugi antiaeri de Bombas Gens/ Aforament reduït, cal inscripció prèvia.

18h a 20:30h Xerrades de Javier Navarro, José Peinado, Paloma Berrocal i Sofía Martínez / Accés lliure fins a completar aforament.

 

Javier Navarro Navarro, professor d’Història Moderna i Contemporània de la Universitat de València, les seues investigacions s’han centrat en la Segona República i la Guerra Civil.

José Peinado Cucarella, doctor arqueòleg i expert en refugis antiaeris de la Guerra Civil a València. Autor de la Tesi doctoral La defensa de la ciudad de Valencia 1936-1939. Una aproximación arqueológica de la Guerra Civil Española (2016)

Paloma Berrocal Ruiz, directora de l’excavació arqueològica de Bombas Gens. Especialista en patrimoni industrial i encarregada de l’estudi del refugi antiaeri de Bombes Gens.

Sofia Martínez Hurtado, restauradora del refugi de Bombas Gens. Pertanyent a l’empresa NOEMA RESTAURADORS S.L. amb una intensa trajectòria professional des de 2009.

Foto: Frank Gómez
  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

21.06.2019

Dv

Noise Factory. Al voltant de ‘La mirada de les coses’

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

22.06.2019

Ds

Visites inclusives llengua de signes

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

26.06.2019

Dc

Lectures expandides de «Llums de Bohèmia», de Valle-Inclán

LLEGIR MÉS