ACTIVITAT

10.11.2019

Dg

“La cosa de les coses”, una visita de Laura Pastor

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats / Visita especial
ORIENTADA A: Públic adult
EXPOSICIÓ: La mirada de las coses
DATA I HORA: diumenge 10 de novembre a les 18.30h
MÉS INFO: Gratuïta fins completar l’aforament (cal inscripció prèvia. Rebreu un correu de confirmació)

“La cosa de les coses”, una visita de Laura Pastor a partir de La mirada de les coses. Fotografía japonesa entorn de Provoke.

 

En aquesta visita guiada dissenyada per Laura Pastor partirem de les “mirades de les coses” viscudes, contades, transmeses. A partir dels conceptes que l’Escola Mono-ha investigava: la materialitat de les coses, els temps i els espais que les envolten i la nostra relació amb elles. Durante la visita hi haurà exercicis, visualitzacions i escoltes que ens permetran conéixer la reinterpretació, des del present, de les pròpies obres d’Enokura Koji, un dels membres d’aquesta Escola de les coses (Mono-ha).

 

 

«De carn, d’os, de múscul, de sang que recorre amunt i avall el nostre cos travessem les portes de fusta, de metall, d’oli que fa girar les juntes. La tela que ara és pell, la pintura que ara és superfície, totes juntes fan ara un reflex conjunt que no ens permet veure’ns sinó entrar a ser aquell animal dempeus envoltat del guix blanc de les parets de la fàbrica, hui amb altres tints.

La nostra sola es marcada pel ciment, el mateix que va patir la petjada circular d’aquella maquinària que li va donar forma.

– “Vaig cap a tu”, diu la teua mà sobre el llistó de fusta que ja no es pot moure, fixat des dels 90 sobre el llenç amb la seua ombra pictòrica, i que aquella desitja extreure.

La teua mà i el llistó.

L’Escola de les Coses, l’Escola Mono-ha.

Prenent com a inspiració aquesta Escola de les Coses (Mono-ha) vos proposem reflexionar sobre la materialitat dels cossos que ens envolten i dels que som part, dels que els envoltaven i dels que eren part. Realitzarem una aproximació des del nostre present mitjançant referències visuals, sonores, objectuals, i corporals.

Els nostres vincles són absorbits per les coses, les coses ara estan afectades i poden ser afectes. Però… On estan les coses?»

Laura Pastor

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS