ACTIVITAT

10.05.2019

Dv

Presentació de “La il·lusió documental” de Takuma Nakahira i projecció

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats/ presentació/ projecció
ORIENTAT A: Tots els públics
DATA: divendres 10 de maig de 2019 a les 18.30h
PRESENTACIÓ LLIBRE: La il·lusió documental, de Nakahira
PROJECCIÓ: Kiwamete yoi fukei de Takashi Homma
MÉS INFO: Accés lliure fins a completar l’aforament

Presentació de La il·lusió documental de Takuma Nakahira + projeccció de Kiwamete yoi fukei de Takashi Homma.

 

Sessió de la presentació del llibre La il·lusió documental (Ca l’Isidret Edicions, 2018), del crític, assagista i fotògraf japonés Takuma Nakahira, cofundador de la revista Provoke i present en l’exposició “La mirada de les coses” amb la seua obra Circulació: data, lloc, esdeveniments (1971), de la Col·lecció Per Amor a l’Art. També es projectarà Kiwamete yoi fukei (Extremely Good Landscapes – Paisatges extremadament bonics) de Takashi Homma (2004. Japó. VOSC. 43′).

 

El llibre La il·lusió documental és un recull de nou assajos que el fotògraf, crític i assagista japonès Takuma Nakahira (1938-2015) va escriure entre els anys 1970 i 1977. Les fotografies de Takuma Nakahira han marcat un abans i un després en la història de la fotografia contemporània d’autor i documental arreu del món occidental. Ca l’Isidret Edicions tradueix per primera vegada nou d’aquests assajos simultàniament al català i al castellà i els publica en dos volums diferents amb traducció a càrrec de Jordi Mas López i pròleg de Dani S. Álvarez. Aquest llibre s’ha fet per l’admiració de Ca l’Isidret per l’obra de Takuma Nakahira i la voluntat de compartir-la amb un públic ampli.

En l’activitat, els components de Ca l’Isidret Edicions Aleix Plademunt, Juan Diego Valera i Roger Guaus, faran una presentació del llibre i projectaran la pel·lícula Kiwamete yoi fukei. El documental és un retrat de la vida quotidiana de Takuma Nakahira realitzat amb tota la bellesa i sensibilitat de Takashi Homma.

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

13.12.2019

Dv

Ràdio Écfrasis

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

14.12.2019

Ds

Itinerari familiar. Posant el cos en lloc

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

15.12.2019

Dg

Del jardí de Bombas Gens al de les Hespèrides, per Gustavo Marina

LLEGIR MÉS