ACTIVITAT

06.10.2019

Dg

La mirada de Toyoko Tokiwa. Una visita a «La mirada de les coses»

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats/ Visita/ Text
ORIENTAT A: Públic adult
EXPOSICIÓ: La mirada de les coses
DATA: diumenge 6 d’octubre a les 18.30h
MÉS INFO: Gratuïta fins completar l’aforament (cal inscripció prèvia. Rebreu un correu de confirmació)

Una visita a «La mirada de les coses. Fotografia japonesa entorn de Provoke» a partir d’una procés d’investigació no conclós per part de Silvia Fernández Prósper i Carles Àngel Saurí.

 

Toyoko Tokiwa estudià Kasei Gakuin a Tòquio. Una escola moderna que començava a liberalitzar el procés educatiu de les xiquetes japoneses mantenint la idiosincràsia cultural del país. Tokiwa cursa una sèrie d’assignatures que posaven el focus d’atenció en com la dona japonesa havia de proposar-se al món…

Cinc anys després de graduar-se, en 1956, Tokiwa produeix l’exposició fotogràfica  Hataraku Josei (働く女性 / Dona treballadora) amb què guanyarà l’acceptació de l’escena fotogràfica. Amb aquesta exposició, Tokiwa visibilitza tot un món d’ombres i presenta el treball d’una sèrie de dones com a protagonistes principals del seu relat documental.

En canvi, Tokiwa continua sent una figura misteriosa, esquiva i difícil de perseguir. Aquesta visita tracta de ser un apropament a la vida d’una fotògrafa encara poc (re)coneguda i que ens servirà per reflexionar sobre el procés educatiu japonés, la construcció de la imatge de la dona i el seu paper dins d’una cultura que ens resulta llunyana i hermètica.

 

Imatges:
1. Toyoko Tokiwa, Dia de festival, 1955 © Toyoko Tokiwa
2. Toyoko Tokiwa, Transformant-se en una palometa nocturna, 1956 © Toyoko Tokiwa

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

06.10.2023

Dv

BOMBAS VISITES ESPECIALS: MIRALDA

LLEGIR MÉS