ACTIVITAT

06.06.2018

Dc

“La resistència del pols a la captura”, per Isabel de Naverán

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats / Conferència
ORIENTAT A: Tots els públics
EXPOSICIÓ: El pols del cos. Usos i representacions de l’espai
DATA: Dimecres 6 de juny de 2018

La conferència d’Isabel de Naverán vol proposar dues coses a partir de l’exposició El pols del cos. Usos i representacions de l’espai: la primera part de casos específics de la història de la dansa del segle vint, com Kazuo Ohno (1906-2010) i L’Argentina (1890-1936), per establir una connexió a través del concepte de síncope o moviment sincopat, una convulsió corporal que conté, per dir-ho així, reverberacions d’altres cossos.

Mentre que la segona s’endinsa en la relació del cos amb la imatge en l’obra del coreògraf Juan Domínguez (1964), per plantejar la necessitat de no veure, o de veure amb altres sentits, i la incapacitat del document per donar compte de l’lloc on la vida passa.

A partir d’aquestes dues vies, proposa contraposar el pols a la captura. El pols es relacionaria amb el batec, la vibració que connecta un cos a un altre en un lloc que es percep per cop rítmic. La captura, per contra, assenyalaria el desig d’atrapar, en una imatge fixa i pressionant un polsador, l’instant que es mou.

Isabel de Naverán és investigadora en arts escèniques.

Foto: Tamara Díaz Bringas
  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

21.06.2019

Dv

Noise Factory. Al voltant de ‘La mirada de les coses’

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

22.06.2019

Ds

Visites inclusives llengua de signes

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

26.06.2019

Dc

Lectures expandides de «Llums de Bohèmia», de Valle-Inclán

LLEGIR MÉS