ACTIVITAT

23.11.2018

24.11.2018

Laboratori amb Xavier Le Roy i Scarlet Yu

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats / Laboratori amb artista
IMPARTEIX: Xavier Le Roy i Scarlet Yu
ORIENTAT A: Persones interessades en la relació de les arts en viu amb contexts expositius i espais no convencionals
DATES I HORARI: 23 de novembre de 16 a 20h i 24 de novembre de 11 a 14h

Performance en espais públics: com les situacions coreografien obres d’art? Com les obres d’art coreografien situacions?

El teatre és un dels espais creats per a experimentar l’art en públic. Organitza el temps i l’espai per a permetre certs tipus d’intercanvi. Altres espais públics com la galeria, la sala d’exposicions, la sala de concerts, la biblioteca, el centre comercial, un parc o inclús un cantó d’un carrer produeixen altre tipus de relacions. Quan creem un obra d’art per a espai públic, és inevitable que siga “coreografiada”, les condicions i convencions del lloc actuen irrevocablement sobre l’obra d’art, modelant-la. Dit d’altra manera, el context pot afectar a l’obra d’art més de l’esperat i desitjat, però per altra banda, la bona notícia és que el lloc elegit també pot ser-ho justament per les seues especificitats, i eventualment pot ser transformat per l’actuació en ell.

Concentrant-nos en com es “fan públiques” les peces que executen éssers humans (generalment performers o ballarins) per a altres (públic, transeünts…), aquest taller es dirigeix als que tinguen curiositat per treballar, pensar, discutir, actuar i explorar al voltant de les següents qüestions: com les situacions coreografien obres d’art? Com les obres d’art coreografien situacions?

El taller utilitza exemples de les obres de Xavier Le Roy i Scarlet Yu realitzades per a exposicions i altres espais públics. Comencem observant i estudiant com l’organització del temps i l’espai pot ser específica per a cada lloc i com condiciona el treball i les seues relacions amb els espectadors / visitants.

Analitzant i recreant elements d’obres realitzades per a exposicions o espais públics com “Per a la rèplica infidel (For the Unfaithful Replica)” o “Encara sense títol (Still Untitled)”, explorem les especificitats i les condicions de recepció, per a cadascuna d’aquestes situacions.

Es proposa als participants la interpretació de moviments, discursos i altres accions, actuant com performers o espectadors/visitants alternativament. Intentarem fer públiques algunes de les nostres proves i experiments a les sales o a l’entorn de Bombas Gens Centre d’Art.

 

DIVENDRES 23 de novembre de 16 a 20h

DISSABTE 24 de novembre d’11 a 14h

 

* Aquesta activitat forma part del programa de mecenatge cultural de la Fundació Per Amor a l’Art.

* Activitat en col·laboració amb La Mutant.

 

Xavier Le Roy. Doctor en biologia molecular, ha treballat com a ballarí i coreògraf des de 1991. Regularment treballa els tipus de producció i de col·laboració propis del treball en grup, explorant situacions que qüestionen les relacions entre els espectadors i els intèrprets, així com altres dicotomies (allò públic i allò privat, la màquina i l’humà, allò animal i allò vegetal, etc), com E.X.T.E.N.S.I.O.N.S. (1999-2000) o Low Pieces (2009-2011). Paral·lelament, des de 1994, treballa peces en solitari com Self Unfinished (1998), mostrant noves perspectives i discursos en relació al cos i la dansa.

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

13.12.2019

Dv

Ràdio Écfrasis

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

14.12.2019

Ds

Itinerari familiar. Posant el cos en lloc

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

15.12.2019

Dg

Del jardí de Bombas Gens al de les Hespèrides, per Gustavo Marina

LLEGIR MÉS