ACTIVITAT

23.11.2018

24.11.2018

Laboratori amb Xavier Le Roy i Scarlet Yu

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats / Laboratori amb artista
IMPARTEIX: Xavier Le Roy i Scarlet Yu
ORIENTAT A: Persones interessades en la relació de les arts en viu amb contexts expositius i espais no convencionals
DATES I HORARI: 23 de novembre de 16 a 20h i 24 de novembre de 11 a 14h

Performance en espais públics: com les situacions coreografien obres d’art? Com les obres d’art coreografien situacions?

El teatre és un dels espais creats per a experimentar l’art en públic. Organitza el temps i l’espai per a permetre certs tipus d’intercanvi. Altres espais públics com la galeria, la sala d’exposicions, la sala de concerts, la biblioteca, el centre comercial, un parc o inclús un cantó d’un carrer produeixen altre tipus de relacions. Quan creem un obra d’art per a espai públic, és inevitable que siga “coreografiada”, les condicions i convencions del lloc actuen irrevocablement sobre l’obra d’art, modelant-la. Dit d’altra manera, el context pot afectar a l’obra d’art més de l’esperat i desitjat, però per altra banda, la bona notícia és que el lloc elegit també pot ser-ho justament per les seues especificitats, i eventualment pot ser transformat per l’actuació en ell.

Concentrant-nos en com es “fan públiques” les peces que executen éssers humans (generalment performers o ballarins) per a altres (públic, transeünts…), aquest taller es dirigeix als que tinguen curiositat per treballar, pensar, discutir, actuar i explorar al voltant de les següents qüestions: com les situacions coreografien obres d’art? Com les obres d’art coreografien situacions?

El taller utilitza exemples de les obres de Xavier Le Roy i Scarlet Yu realitzades per a exposicions i altres espais públics. Comencem observant i estudiant com l’organització del temps i l’espai pot ser específica per a cada lloc i com condiciona el treball i les seues relacions amb els espectadors / visitants.

Analitzant i recreant elements d’obres realitzades per a exposicions o espais públics com “Per a la rèplica infidel (For the Unfaithful Replica)” o “Encara sense títol (Still Untitled)”, explorem les especificitats i les condicions de recepció, per a cadascuna d’aquestes situacions.

Es proposa als participants la interpretació de moviments, discursos i altres accions, actuant com performers o espectadors/visitants alternativament. Intentarem fer públiques algunes de les nostres proves i experiments a les sales o a l’entorn de Bombas Gens Centre d’Art.

 

DIVENDRES 23 de novembre de 16 a 20h

DISSABTE 24 de novembre d’11 a 14h

 

* Aquesta activitat forma part del programa de mecenatge cultural de la Fundació Per Amor a l’Art.

* Activitat en col·laboració amb La Mutant.

 

Xavier Le Roy. Doctor en biologia molecular, ha treballat com a ballarí i coreògraf des de 1991. Regularment treballa els tipus de producció i de col·laboració propis del treball en grup, explorant situacions que qüestionen les relacions entre els espectadors i els intèrprets, així com altres dicotomies (allò públic i allò privat, la màquina i l’humà, allò animal i allò vegetal, etc), com E.X.T.E.N.S.I.O.N.S. (1999-2000) o Low Pieces (2009-2011). Paral·lelament, des de 1994, treballa peces en solitari com Self Unfinished (1998), mostrant noves perspectives i discursos en relació al cos i la dansa.

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS