ACTIVITAT

19.09.2022

20.04.2023

Laboratori de l’Arxiu de Re-Col·leccions: Investigacions Especulatives de la Col·lecció

DADES
PRÀCTIQUES

Organitza: Bombas Gens Centre d’Art, El Ultimo Grito, HEAD Genève i UPV
Categoria: Tallers
Data: 2022/2023
Idioma: Castellà
Orientat a: alumnes del Grau en Belles arts (UPV)

En l’exposició “Earth: A Retrospective” – comissariada per El Ultimo Grito– la connexió entre el passat i el present es trenca: l’única cosa que queda és una sèrie de fotografies a partir de les quals re-imaginar, elaborar, reconstruir un passat. Situats entre un món detectivesc i un món oníric, hem de discernir el que contenen les imatges reconstruint aquells objectes i contextos mai abans experimentats. Si les formes amb les quals donem sentit al món es basen en la nostra experiència personal i la nostra memòria… Com treballem qualsevol context, qualsevol comportament, qualsevol objecte quan no estem familiaritzats amb el que es representa?

Amb la idea de generar un espai creatiu i de reflexió entre el públic, estudiants i professionals de l’àmbit de l’art, El Ultimo Grito ha plantejat el workshop “Laboratori de l’Arxiu de Re-Col·leccions: Investigacions Especulatives de la Col·lecció”, amb l’objectiu de produir un arxiu d’objectes que formen part de l’exposició i que donen una lectura objectual a les obres presents en la mostra.

Aquest taller, iniciat amb la col·laboració dels alumnes del Master in Design – Space and Communication: Contemporary Design Practices de l’escola HEAD – Genève –sota la direcció i guia de El Ultimo Grito i l’aportació acadèmica de HEAD: Arno Mathies i el suport tècnic de Romain Chappet–, part de l’estudi d’una selecció d’obres de la Col·lecció Per Amor a l’Art, el CAD (disseny assistit per ordinador) i la tecnologia d’impressió 3D. Els estudiants de HEAD van produir una sèrie d’objectes: materialitzacions, interpretacions i traduccions del representat en les imatges –en la seua majoria fotografies–, amb intenció de re-imaginar i especular amb la seua absent tercera dimensió.

L’arxiu d’objectes de l’exposició continuarà ampliant-se amb la col·laboració dels alumnes d’Escultura II del Grau en Belles Arts UPV, els qui, sota la direcció de la professora Laura Silvestre García de la Universitat Politècnica de València, produiran nous objectes basats en la Col·lecció Per Amor a l’Art que passaran a formar part de l’Arxiu de Re-Col·leccions, en el marc de l’activitat “Repensant l’exposició ‘EARTH: A RETROSPECTIVE’ en clau objectual.”

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS