ACTIVITAT

26.06.2019

Dc

Lectures expandides de «Llums de Bohèmia», de Valle-Inclán

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Actividats/ Grupo de lectura obert
ORIENTAT A: Públic adult
EXPOSICIÓ: Nicolás Otigosa. Obres 2002-2018
DATA: dimecres 26 de juny a les 18.30h
MÉS INFO: Lliure fins completar l’aforament

Sessió oberta al públic clausura del grup de lectura de Bombas Gens Centre d’Art 2018/19.

 

Tanquem la temporada 2018/19 del grup de lectura de Bombas Gens Centre d’Art i volem compartir-ho amb lectors i lectores que vulguen sumar-se a aquesta sessió especial oberta al públic. Vos animem a assistir, llegir, escoltar, participar, debatre i conéixer de prop la dinàmica del grup, en què l’experiència lectora individual es multiplica a través dels diferents angles, sensibilitats, impressions i punts de vista que proposen els participants en cada sessió.

En aquesta ocasió compartirem le(s) lecture(s) de Llums de Bohèmia, de Ramón María del Valle-Inclán, lectura vinculada a l’exposició «Nicolás Ortigosa. obres 2002-2018». Com a colofó a la sessió farem lectures en veu alta d’algunes de les escenes més significatives de Llums de Bohèmia, obra teatral amb què Valle-Inclán inaugurà el gènere de l’esperpent. Publicada per entregues setmanals el 1920 i editada en la seua versió definitiva en 1924, l’obra no va ser estrenada en Espanya fins el 1979, precisament a València, al Teatre Principal.

Des de setembre de 2017, el grup de lectura de Bombas Gens Centre d’Art, amb l’estreta col·laboració de la Biblioteca Joanot Martorell de Marxalenes, es reuneix periòdicament per compartir la lectura d’una obra literària vinculada a una de les exposicions del centre d’art amb l’objectiu de fomentar i amplificar el diàleg multidisciplinari que ens proposa la seua programació.

Paco Inclán s’encarrega de dinamitzar el grup. És autor dels llibres de relats Tantas mentirasIncertidumbre, ambdós publicats per l’editorial Jekyll&Jill. A més, és editor de la revista d’art i pensament Bostezo i imparteix tallers d’escriptura creativa.

 

Durant el curs 2018/19, al grup de lectura hem compartit els següents llibres:

  • El far, de Virgina Woolf. Lectura vinculada a l’exposició «El pols del cos».
  • Un hivern a Mallorca, de George Sand. Lectura vinculada a l’exposició «Anna-Eva Bergman. De nord a sud, ritmes».
  • Confessions d’una màscara, de Yukio Mishima. Lectura vinculada a l’exposició «La mirada de les coses. Fotografia japonesa entorn de Provoke».
  • Primera nieve sobre el monte Fuji, de Yasunari Kawabata. Lectura vinculada a l’exposición «La mirada de les coses. Fotografia japonesa entorn de Provoke».
  • El Aleph, Jorge Luis Borges. Lectura vinculada a l’exposició «Nicolás Ortigosa. Obres 2002-2018».
  • Llums de Bohèmia, de Ramón María del Valle-Inclán. Lectura vinculada a l’exposició «Nicolás Ortigosa. Obres 2002-2018».
  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

06.10.2023

Dv

BOMBAS VISITES ESPECIALS: MIRALDA

LLEGIR MÉS