ACTIVITAT

01.03.2020

Dg

Mira’m! Sóc jo, la meua alteritat

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats/ Visita especia
DATA: diumenge 1 de març a les 12h
ORIENTAT A: públic adult
DURACIÓ: 1h i 30min aprox.
MÉS INFO: gratuïta fins a completar l’aforament (cal inscripció prèvia. Rebreu un correu de confirmació)

Una visita especial a «Sheela Gowda. Remains» per Sara Losada, de l’equip de mediació de Bombas Gens Centre d’Art.

Esta visita està inspirada en Protest, My Son, una obra de Sheela Gowda en què ens mostra la tribu índia Hakki Pikki, que es troba al sud de l’Índia, on es situa també Bangalore, en l’estat de Karnataka, lloc de naixement de l’artista. A través de la seua obra reflexionarem al voltant del fenomen d’allò exòtic i la construcció de la imatge de l’altre i d’un mateix.

 

«Un grup de Hakki Pikki, de peus, enfront de mi (i jo enfront d’ells), reclamava la meua atenció, dia rere dia: “Mira’ns!”. Vaig començar a preguntar-me què era exactament el que tenia davant de mi, què era allò que havia de mirar. “Sóc jo, el meu altre jo, el meu jo fer per a tu”. Perquè u juga alhora el paper de ser l’un i l’altre, permetent així que l’altre altre es senta un en exclusiva, mentre l’altre (el primer altre) continua alimentant l’univers de l’exòtic de l’altre altre.

Així, davant els Hakki Pikki, vaig iniciar una reflexió entorn de la construcció de la imatge, la de l’altre (altre que potser sóc jo) per altres, i la de l’altre per un mateix. Mentrestant, tractava d’esbrinar què volien contar-me els Hakki Pikki que posaven, com Hakki Pikki, davant de mi.»

Sara Losada

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS