ACTIVITAT

10.04.2020

Dv

Notes al peu per a un herbari col·lectiu, amb Carles Àngel Saurí

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats/ Encontre digital
ORIENTAT A: tots els públics
EXPOSICIÓ: «Botàniques»
DATA: divendres 10 d’abril a les 18h
MÉS INFO: gratuïta fins a completar l’aforament (cal inscripció prèvia. Rebreu un correu de confirmació)
NO QUEDEN PLACES

NO QUEDEN PLACES

En “Notes al peu per a un herbari col·lectiu” proposem un encontre digital en què generar un espai de producció de text col·lectiu i simultani.

 

En botànica, un herbari (de el llatí herbarium) és una col·lecció de plantes o parts de plantes, assecades, conservades, identificades, i acompanyades d’informació crítica com la identitat de l’recol·lector, el lloc i data de la recol·lecció, i l’hàbitat on es trobava la planta. Un compendi de sabers científics que moltes vegades oblida les infinites experiències quotidianes que desenvolupem amb la vegetació que ens envolta.

A partir de l’exposició Botàniques * convidem a la gent a participar en la construcció d’un herbari col·lectiu. Per a aquesta activitat proposem un encontre digital en el qual generar un espai de producció de text col·lectiu i simultani. Com a grup d’escriptura col·lectiva l’única ambició del text és compartir un diàleg escrit sobre la temàtica que us proposem: plantes, jardins, botànica… Ens agradaria que aquestes paraules cadascuna les entengués a la seua manera i que fos el fil conductor d’un text. Imaginem que les aportacions que podem llançar a el text podrien oscil·lar entre: la relació quotidiana amb les plantes a propostes més científiques o ficcionals.

* Botàniques una exposició a partir de les obres de la Fundació per Amor a l’Art que recull l’obra de tretze autors que aborden la representació vegetal des de diferents discursos. Des de la descripció taxonòmica, al qüestionament de l’extracció botànica colonial o la bellesa d’una flor.

Una proposta de Carles Àngel Saurí, de l’equip de mediació de Bombas Gens Centre d’Art i co-comissari de l’exposició.

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Índex Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

Bleda y Rosa. Diari de viatge de “Campos de Batalla: Ultramar”

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

Els museus post-pandèmia. Conversa entre Enguita i G. Cortés

LLEGIR MÉS