ACTIVITAT

27.04.2023

Dj

Passeig “La Sabateta de la Liberty”

DADES
PRÀCTIQUES

Categoria: Passeig per la ciutat de València
Comissariat: : Sandra Guimarães
Data i hora: dijous 27 d’abril de 8:45 h a 13.30 h
Duració aproximada: 5 hores
Orientat a: tots els públics

*No és necessària inscripció.

Honeymoon: Unclassified sorgeix amb motiu de l’arribada de la Sabata Góndola (1990-2023) a la ciutat de València: una gran escultura en forma de sabata, concebuda a escala del peu de l’Estàtua de la Llibertat i convertida en góndola, que va ser un «regal» de la ciutat de Venècia per a la «Liberty» com a part del llistat de regals de noces de Honeymoon Project. Aquesta monumental peça es va presentar per primera vegada en el Pavelló Espanyol de la 44a Biennal de Venècia (1990) i va navegar pel seu Gran Canal. Després d’una llarga estada als EUA, la Sabata Góndola passa per València en el seu destí al Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia, on passarà a formar part de la seua col·lecció.

La Sabateta de la Liberty és un assaig participatiu, celebrat el 27 d’abril de 2023 i estructurat en forma de passeig en el qual la Sabata Góndola s’aventura a caminar, percebre i dialogar amb el paisatge urbà de València i la seua història; un festeig que recorre tota la ciutat i estableix ponts entre el Vell i Nou Món, posant de manifest un diàleg entre València i Venècia i la seua profunda vinculació amb la cultura de l’aigua —València, pel regadiu de les seues hortes i la seua proximitat a la mar; Venècia, pel seu propi emplaçament i urbanisme organitzat en canals—.

El passeig, articulat com una progressió de set actes —Acomiadada de la Sabateta, Ofrena a l’Horta, Trobada en el Cabanyal, Bateig, Al·legoria de les Séquies, Degustació i Final del recorregut— acaba en Bombas Gens, on la «Sabateta» adquireix la seua personalitat de «góndola» com a part de l’exposició Honeymoon: Unclassified.

 

Recorregut:

8:45 h: Ciutat Fallera (Taller de Manolo Martín, C/ Marquesa Paterna del Campo, 25)
10:00 h: Ermita de Vera
10:30 h: Plaza del Rosari
10:45 h: Antic Varadero del Port
12:00 h: Plaza de la Verge
12:45 h: Plaza del Mercat Central
13:30 h: Bombas Gens Centre d’Art

 

 

 

 

 

 

La Sabateta de la Liberty es va realitzar en col·laboració amb la Facultat de Belles Arts de Sant Carles de la Universitat Politècnica de València
[Vicedeganat de Cultura / Màster en Arts Visuals i Multimèdia – Art Sonor / Laboratori de Llum / Màster en Producció Artística – Performance i Videodanza], el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València, la Societat Musical Unió de Pescadors i Valencia Chapter.

La presentació de la Sabata Góndola es realitza en col·laboració amb la Fundación Museo Reina Sofía i el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía.

 

Imatge: Miralda, La Sabateta de la Liberty, 2023. Cortesia de Bombas Gens Centre d’Art; Antoni Miralda / Foto: Tania Castro

 

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

06.10.2023

Dv

BOMBAS VISITES ESPECIALS: MIRALDA

LLEGIR MÉS