ACTIVITAT

12.01.2019

Ds

Pedro G. Romero reinterpreta l’obra de Joel Meyerowitz

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats/ conferència/ projecció
ORIENTAT A: Tots els públics
DATA: Dissabte 19 de gener de 2019 a les 18h
PROJECCIÓ: “Por la gracia de Dios” de Carlos Taillefer
EXPOSICIÓ: “Joel Meyerowitz. Cap a la llum”
MÉS INFO: Accés lliure fins a completar l’aforament

Pedro G. reinterpretarà l’obra de Joel Meyerowitz en Espanya com si d’una partitura flamenca es tractara. Una sessió en què projectarem, a més a més, “Por la gracia de Dios” de Carlos Taifeller.

 

«Els agents judicials austríacs han confiscat una partida d’impresos litogràfics que estaven sent repartits als soterranis de la Casa Wittgenstein ocupada per gitanos, Rom i Sinti, travellers, camminanti, mercheros i flamencs des de fa tres anys aproximadament. Alguns dels pamflets que eixien d’aquells magatzems eren distribuïts en carrers i places de Viena anaven il·lustrats amb fotografies de Meyerowitz. Hi ha una relació evident entre les pròpies imatges de Meyerowitz i la circulació d’estos pasquins pels carrers de mitja Europa que els funcionaris de justícia que han de fiscalitzar-les no ha passat per alt».

L’artista i crític d’art Pedro G. Romero posarà en relació el corpus fotogràtic de Joel Meyerowitz en l’Espanya de finals dels seixanta i la pel·lícula documental “Por la gracia de Dios” de Carlos Taillefer, que provocà tot un escàndol després d’estrenar-se en la Semana de Cine de Autor de Benalmàdena de 1978, i ens convidarà a transitar per una Espanya no tan llunyana.

Romero (Aracena, 1964) opera com artista des de 1985. Actualment treballa en dos grans projectes: el Archivo F.X. i la Máquina P.H. Participa en UNIA arteypensamiento i en la PRPC (Plataforma de Reflexión de Políticas Culturales) en Sevilla. En 1999 publicà El trabajo dins del projecte Almadraba dut a terme en Tànger, Tarifa i Gibraltar. Curador del projecte «…de rasgos árabes» en Mèxic, Argentina, Chile, Brasil i El Salvador entre 2008 i 2010. És comissari del projecte «Tratado de Paz» per a la Capital Cultral DSS2016. Curador de «Poesia Brossa» amb Teresa Grandas per al Macba de Barcelona. Per a l’Ajuntament de Sevilla prepara, amb Luis Montiel i Joaquín Vázquez, l’exposició «Aplicación Murillo: materialismo, charitas y populismo». És artista participant en Documenta12 Atenas/Kassel. La seua obra de teatre Las sabias ha sigut imatge del cartell de la XX Biennal de Flamenc de Sevilla.

 

* L’exposició “Cap a la llum. Joel Meyerowitz” inclou 98 fotografies de la Col·lecció Per Amor a l’Art, la majoria preses en Mâlaga entre 1966 i 1967, pot visitar-se en Bombas Gens Centre d’Art fins el 3 de febrer. Meyerowitz està considerat hui en dia com un dels grans representants de la fotografia de carrer.

Fotos 1-3: Salvador Iacovodonato.  Imatge 4: © Joel Meyerowitz

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS