ACTIVITAT

30.09.2018

Dg

PEUS DE PEL·LÍCULA, una visita de Rocío Garriga a El pols del cos

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats / visita cinema
ORIENTAT A: Tots els públics
DATA: Diumenge 30 de setembre a les 12h.
MÉS INFO: Gratuïta fins a completar aforament (cal inscripció prèvia. Rebrà un correu de confirmació).

L’explicació subratllada del sentit no aconsegueix altra cosa que limitar la fantasia de l’espectador.
Andrei Tarkovski

 

Les notes a peu de pàgina tenen com a funció bàsica ampliar la informació continguda en el cos d’un text. Els números de crida a nota conviden a que es puga produir un desplaçament en la nostra mirada, un desplaçament que en ocasions, no només se cenyeix a l’espai tancat a la pàgina.

Peus de pel·lícula és una visita guiada que presenta, per diverses de les peces exposades, una mena de notes al peu, de caràcter fílmic, que tractaran de contribuir a reforçar, augmentar i fins i tot transformar, des de la imatge en moviment, les idees de cos i d’espai expressades en les obres.

Continuant amb aquest patró la visita consistirà principalment en mostrar relacions, creant un lloc indefinit, un entre-imatge o una imatge-entre fruit de l’associació entre l’obra exposada i el fragment de vídeo seleccionat. Es tracta de propiciar un espai per sentir l’art i pensar la forma en què es mostren les imatges.

Serà òbvia la tensió entre l’escala de les peces i la de les reproduccions fílmiques, condicionades per la grandària de les tablets on seran visionades. No obstant això, aquesta manera de reproducció possibilita desplaçaments espacials que afavoriran l’acció de mirar imatges sobre imatges, imatges davant d’imatges, imatges amb/des d’altres imatges…

Si no tenim tots els mitjans necessaris per a realitzar certes coses, analitzem els mitjans que tenim amb respecte al que volem aconseguir i trobarem alguna cosa especial, específicament excel·lent, precisament amb el que ens falta.
Claude Chabrol
* Aquesta activitat s’emmarca dins el programa “Imatges sobre imatges” de Miquel Àngel Baixauli i Vicente Ponce per a Bombas Gens.

 

Rocío Garriga és artista i professora. Va impartir Escultura i Mitjans Audiovisuals en la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València (UPV). Va realitzar la seua tesi doctoral sobre el Silenci en l’art contemporani i avui coordina l’Àrea d’Escultura del Grau de Belles Arts de la Universidad de Zaragoza (UZ). En el seu treball professional ha dut a terme diverses exposicions individuals i altres tantes col·laboracions audiovisuals per a companyies de teatre i dansa contemporània. La seua producció com a artista es presenta a través de la instal·lació, l’escultura i, recentment, la fotografia i el vídeo.

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS