ACTIVITAT

Píndola d’art. Stiffness d’Inma Femenía

DADES
PRÀCTIQUES

En #BombasGensVirtual trobaràs propostes d’activitats i iniciatives online. Segueix-nos a Instagram, Facebook i Twitter!

Stiffness (2016) Inma Femenía

 

Foto: Jabali Studio

 

La rigidesa és un estat més que una qualitat, és una manera d’estar, és un posicionament.
Quan ens posem davant de l’obra de l’artista Inma Femenía és inevitable veure analogies gestuals i mimetitzar-se amb el material presentat, però ho fem des de la contradicció.
En l’exposició a les sales de Bombas Gens Centre d’Art les mediadores sovint hem sentit moltes preguntes al voltant de l’obra, però la que més s’ha repetit és: de què està feta?

 

 

L’estranyament que provoca la pregunta es pot entendre si ens endinsem en el món de l’artista, que dona gran importància al comportament dels materials amb vincles des de, cap a i a través d’allò digital.

 

Disposades en un mur construït en l’antiga fàbrica, podria paréixer que les cinc làmines d’alumini presenten resistència a quedar-se allí ancorades, han sigut modelades amb les mans de l’artista, unes mans que busquen donar organicitat al gest contraposat de les impressores digitals industrials que hi van donar color. Al final res no roman, o sí? I què és el que roman?

 

Són un rèptil que avança amb les seues ondulacions, són una pell que no arriba a camuflar-se, són una superfície pintada sobre una paret blanca, són reflexos que podrien ser oxidacions de metall, però que provenen d’una imatge digital que ara es degrada des de la cromaticitat.

 

Les parets ho saben bé, saben que les formes com les de Roland Fischer, a la dreta, amaguen una idiosincràsia, també saben que la matèria està feta de vivències com les que es troben, a l’esquerra, en els strappos de Patricia Gómez i Mª Jesús González. Les mans d’Inma Femenía van acariciar les cinc pells metàl·liques, les quals van anar movent-se segons que van anar rebent tensions, s’han quedat congelades, però ara eixa virtualitat, que a vegades crea distàncies, i eixes velocitats comunicatives intrínseques a la imatge cibernètica, trets de la nostra contemporaneïtat, estan latents.

 

Eixes multipantalles, eixes sales i eixe univers digital que travessem, ¿són el que pareixen?

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

19.09.2022

30.05.2023

Laboratori de l'Arxiu de Re-Col·leccions

LLEGIR MÉS