ACTIVITAT

PROCÉS CREATIU DEL CATÀLEG D’«HIPERESPAIS» PER FERNANDA FRAGATEIRO

DADES
PRÀCTIQUES

En #BombasGensVirtual trobaràs propostes d’activitats i iniciatives durant el període #QuedatACasa. Segueix-nos a Instagram, Facebook i Twitter!

L’artista portuguesa Fernanda Fragateiro centra els seus projectes en la investigació i el replantejament de les pràctiques modernistes: una arqueologia en la història social, política i estètica del modernisme a través d’arxius, objectes i recursos materials.

Fragateiro opera entre l’escultura, el dibuix i l’arquitectura, on està molt present allò editorial: llibres i documents com a formes de representació de l’espai. Una obra que se situa entre la presència i l’absència, a partir de la construcció constant d’arxius que recopila entorn de projectes arquitectònics no formals o utòpics, mai construïts. L’arxiu, entés a la manera d’una fàbrica, li proveeix de material per a les seues obres al mateix temps que li permet reprendre elements del passat –objectes, esdeveniments, temes– per a forjar noves propostes en el present.

Fragateiro és l’autora conceptual del catàleg “Hiperespais. Col·lecció Per Amor a l’Art” (co-dissenyat amb Jaume Marco), que acompanya l’exposició homònima en Bombas Gens Centre d’Art inaugurada el passat 13 de febrer de 2020. Aquesta exposició proposa una experiència estètica, conceptual i sensible, posant a prova la nostra percepció de l’espai i plantejant noves maneres de pensar-lo, ja siga des de la pintura, l’escultura, el dibuix, les construccions arquitectòniques, les instal·lacions o la fotografia.

Durant el procés d’edició del catàleg, Fragateiro va convertir aquesta publicació en un llibre d’artista. En aquest vídeo per a #BombasGensVirtual, la mateixa Fernanda Fragateiro narra com es va servir dels seus arxius per a dialogar amb les obres de la Col·lecció Per Amor a l’Art que es mostren en l’exposició, bé siga associant lectures o encadenant relacions entre les matèries de les obres i les imatges d’arquitectures, construccions o paisatges, amb la finalitat de suggerir noves representacions de l’espai.

Per a conéixer més sobre la pràctica i investigació que l’artista duu a terme en el seu procés de creació, està disponible l’encontre amb Fragateiro del passat 14 de febrer amb motiu de la inauguració d’“Hiperespais. Col·lecció Per Amor a l’Art”, on es mostren dues obres de l’artista. Click ací.

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

06.10.2023

Dv

BOMBAS VISITES ESPECIALS: MIRALDA

LLEGIR MÉS