ACTIVITAT

Revisitar “La cosa de les coses”

DADES
PRÀCTIQUES

En #BombasGensVirtual trobaràs propostes d’activitats i iniciatives durant el període #QuedatACasa. Segueix-nos a Instagram, Facebook i Twitter!

La cosa de les coses va ser una visita de Laura Pastor a partir de l’exposició «La mirada de les coses. Fotografia japonesa entorn de Provoke» (febrer del 2019 – febrer del 2020) que es va fer en diverses ocasions en les naus de Bombas Gens Centre d’Art. Vos convidem a tornar a l’exposició i a la visita des de les memòries de la mediació, endinsant-vos en els processos més íntims i ara visibles que vam viure en aquell moment, des del present, des del record. Podeu seguir llegint per reactivar l’exposició, l’activitat i la mediació, fent-les vostres, actualitzant-les o descobrint-les.


El motiu de la visita era entrar en la perspectiva de l’escola Mono-ha (Escola de les coses), un col·lectiu artístic sorgit en els anys seixanta, al Japó, en un context afectat pels esdeveniments bèl·lics, polítics, econòmics i socials, que havien portat el país a una industrialització accelerada i amb això a una crisi dels valors tradicionals alhora, sense referències ideològiques amb les quals identificar-se en eixe present. Els artistes que formaven part del moviment van investigar, principalment, amb la matèria a través de la pintura, la instal·lació artística i la performance, estudiant com es comportava la matèria des d’allò físic i allò filosòfic. Combinaven materials d’origen orgànic o natural amb materials industrials, i reflectien així el que suposava entrar en contacte amb una societat industrial sobrevinguda des d’allò fisiològic, perceptiu, emocional, gestual, espiritual o polític. Les dos úniques obres pictòriques de l’exposició en Bombas Gens Centre d’Art eren de Kōji Enokura –componentdel’escola Mono-ha– que, amb els seus llenços contrastats, ens atreia cap a ell. Dos llenços que tal com van ser concebuts mostraven l’expansió de la pintura en l’espai.

 

LLIG EL TEXT COMPLET ACÍ

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

19.09.2022

30.05.2023

Laboratori de l'Arxiu de Re-Col·leccions

LLEGIR MÉS