ACTIVITAT

26.09.2018

Dc

“Street photography: l’art de fragments” per Francesco Zanot

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats / Conferència
ORIENTAT A: Tots els públics
EXPOSICIÓ: Joel Meyerowitz. Cap a la llum (Col.lecció Per Amor a l’Art)
LLENGUA: Italià amb traducció consecutiva
DATA: 26 de setembre 2018, 18:30h
MÉS INFO: Entrada lliure fins completar aforament

La conferència Street photography : l’art de fragments, és una contextualització del treball de Joel Meyerowitz per Francesco Zanot (autor del text Relats curts per al catàleg i l’exposició Cap a la llum).

La tradició de la street photography (fotografia de carrer) va començar a finals del segle XIX amb l’alleugeriment de les càmeres fotogràfiques, del seu pes i volum, i amb l’emancipació dels fotògrafs dels seus estudis. En les dècades posteriors va tenir un període de gran èxit i es va establir com la pràctica perfecta amb la que descobrir la vida frenètica i precipitada de la ciutat i dels seus habitants. Cartier-Bresson va inventar l’ “instant decisiu” invisible a l’ull humà i màgicament suspès entre un abans i un després. Robert Frank va eliminar la sorpresa de la representació del moment inesperat, deixant veure l’escenari de la vida quotidiana. Joel Meyerowitz va elaborar una posició alternativa. La narració no existeix en les seues imatges, només grans quantitats d’informació repartides a cada cantonada de l’enquadrament. Hi ha fragments de fragments. Més enllà de qualsevol intenció classificatòria amb la que sovint s’associa a la fotografia, les seues imatges són simples evidències de l’existència. Són testimonis de la incontrolable i vertiginosa exuberància del món.

Francesco Zanot ha sigut comissari de Camera -Centre Italià de Fotografia, Torí- des de 2015 fins al 2017. Ha comissariat llibres dedicats a artistes com Boris Mikhailov (Diary, Walther König, Colònia), Erik Kessels (The Many Lives of Erik Kessels, Aperture, Nova York), Mark Cohen (Italian Riviera, Punctum, Roma), Francesco Jodice (Panorama, Mousse, Milà), Takashi Homma (Widows, Fantombooks, Milà), Linda Fregni Nagler (The Hidden Mother, MACK, Londres), Domingo Milella (Steidl, Gottingen). Els seus assajos han sigut publicats a llibres sobre els treballs d’Ettore Sottsass, Luigi Ghirri, Guido Guidi, Joel Meyerowitz i, juntament amb Alec Soth, és l’autor del llibre Ping Pong Conversations (Contrasto, Roma). Com a director del Master in Photography and Visual Design organitzat per NABA (Nuova Accademia di Belle Arti en Milà) va oferir lectures i seminaris en diferents universitats i acadèmies internacionals com Columbia University en Nova York, ECAL en Lausanne, IUAV en Venècia. Zanot és editor associat de la plataforma curatorial Fantom des de la seua fundació i, des del 2016, col·labora amb la Fondazione Prada, Milà, on ha comissariat mostres com Give Me Yesterday o Stefano Graziani: Questioning Pictures.

OBRES: ©Joel Meyerowitz
  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS