ACTIVITAT

03.07.2019

Dc

Taller amb Mette Edvardsen, en col·laboració amb La Mutant

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats/ Laboratori amb artista/ Arts en viu/ Paraula
IMPARTEIX: Mette Edvardsen
ORIENTAT A: públic adult
DATA: dimecres 3 de juliol a de 10h a 13h
MÉS INFO: activitat en anglés. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
INSCRIPCIÓ: educacio@bombasgens.com
PREU: 10 €

Taller amb la coreògrafa i performer noruega Mette Edvardsen, en col·laboració amb La Mutant*

 

El treball de Mette Edvardsen es situa en l’àmbit de la performance, com a coreògrafa i performer. Tot i que alguns dels seus projectes exploren altres mitjans i formats, com el vídeo, els llibres i l’escriptura, sosté l’interés en la relació que aquests mantenen amb les arts performatives com a pràctica. Establida a Brussel·les des de 1996, ha treballat durant anys com a ballarina i performer per a moltes companyies i projectes, i ha dut a terme els seus propis des de 2002.

 

«En els últims anys trobem un retorn al llenguatge en les pràctiques estètiques i, en la dansa i les disciplines coreogràfiques, llenguatge, text i escriptura s’han desenvolupat de diferents maneres dins les nostres formes de manifestació artística. Estic interessada en el llenguatge i l’escriptura com a part de la meua pràctica artística, en què l’escriptura és inherent al procés, afectant-lo des de dins. Si parlem de la coreografia, no estic interessada en el llenguatge, el text i l’escriptura com a ferramenta cap a un altra disciplina o forma artística (teatre, literatura), sinó com a part del meu propi camp d’actuació (dansa i coreografia). Treballe amb el llenguatge com a material. M’interessa com la realitat existeix en el llenguatge i com s’estén a l’espai real. Use el llenguatge per crear espais imaginaris i coreografies, i estic interessada en com el llenguatge parlat relaciona el cos amb l’espai.

Compartiré materials de diferents treballs que usarem com a punt de partida per pensar i fer coses en grup».

Mette Edvardsen

 

Amb projecció internacional, desenvolupa projectes amb altres artistes, com a col·laboradora o com a performer. En 2015, en Oslo, es presentà una retrospectiva del seu treball al teatre Black Box. Edvardsen té el suport de Norsk Kulturråd (2017 -2020), BUDA Arts Centre Kortrijk (2017 – 2020) i apap-Performing Europe 2020, un projecte cofinançat pel programa de la Unió Europea “Europa Creativa”. Actualment investiga en l’Acadèmia Nacional de les Arts d’Oslo i és artista associada en el teatre Black Box. En 2019-2021 forma part com artista del centre coreogràfic nacional de Caen (Normandia, França).

 

Inscripció en educacio@bombasgens.com.

 

* Aquesta activitat forma part del programa de mecenatge cultural de la Fundació Per Amor a l’Art.

* Activitat en col·laboració amb La Mutant.

 

Imatges
‘One’, ‘two’: Antero Hein. Stone: Mette Edvardsen.
En portada: blackbox.no
  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

16.11.2019

Ds

Visita sonora. Subete no gitā ga kowarete imasu

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

17.11.2019

Dg

Visita guiada al nostre jardí per Gustavo Marina

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

22.11.2019

Dv

Visita a les alqueries medievals de Marxalenes

LLEGIR MÉS