ACTIVITAT

03.07.2019

Dc

Taller amb Mette Edvardsen, en col·laboració amb La Mutant

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats/ Laboratori amb artista/ Arts en viu/ Paraula
IMPARTEIX: Mette Edvardsen
ORIENTAT A: públic adult
DATA: dimecres 3 de juliol a de 10h a 13h
MÉS INFO: activitat en anglés. Cal inscripció prèvia. Places limitades.
INSCRIPCIÓ: educacio@bombasgens.com
PREU: 10 €

Taller amb la coreògrafa i performer noruega Mette Edvardsen, en col·laboració amb La Mutant*

 

El treball de Mette Edvardsen es situa en l’àmbit de la performance, com a coreògrafa i performer. Tot i que alguns dels seus projectes exploren altres mitjans i formats, com el vídeo, els llibres i l’escriptura, sosté l’interés en la relació que aquests mantenen amb les arts performatives com a pràctica. Establida a Brussel·les des de 1996, ha treballat durant anys com a ballarina i performer per a moltes companyies i projectes, i ha dut a terme els seus propis des de 2002.

 

«En els últims anys trobem un retorn al llenguatge en les pràctiques estètiques i, en la dansa i les disciplines coreogràfiques, llenguatge, text i escriptura s’han desenvolupat de diferents maneres dins les nostres formes de manifestació artística. Estic interessada en el llenguatge i l’escriptura com a part de la meua pràctica artística, en què l’escriptura és inherent al procés, afectant-lo des de dins. Si parlem de la coreografia, no estic interessada en el llenguatge, el text i l’escriptura com a ferramenta cap a un altra disciplina o forma artística (teatre, literatura), sinó com a part del meu propi camp d’actuació (dansa i coreografia). Treballe amb el llenguatge com a material. M’interessa com la realitat existeix en el llenguatge i com s’estén a l’espai real. Use el llenguatge per crear espais imaginaris i coreografies, i estic interessada en com el llenguatge parlat relaciona el cos amb l’espai.

Compartiré materials de diferents treballs que usarem com a punt de partida per pensar i fer coses en grup».

Mette Edvardsen

 

Amb projecció internacional, desenvolupa projectes amb altres artistes, com a col·laboradora o com a performer. En 2015, en Oslo, es presentà una retrospectiva del seu treball al teatre Black Box. Edvardsen té el suport de Norsk Kulturråd (2017 -2020), BUDA Arts Centre Kortrijk (2017 – 2020) i apap-Performing Europe 2020, un projecte cofinançat pel programa de la Unió Europea “Europa Creativa”. Actualment investiga en l’Acadèmia Nacional de les Arts d’Oslo i és artista associada en el teatre Black Box. En 2019-2021 forma part com artista del centre coreogràfic nacional de Caen (Normandia, França).

 

Inscripció en educacio@bombasgens.com.

 

* Aquesta activitat forma part del programa de mecenatge cultural de la Fundació Per Amor a l’Art.

* Activitat en col·laboració amb La Mutant.

 

Imatges
‘One’, ‘two’: Antero Hein. Stone: Mette Edvardsen.
En portada: blackbox.no
  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS