DADES
PRÀCTIQUES
Data i hora: 24 d’abril a les 17:30h
Duració: 1 hora i 30 minuts aproximadament
Orientada a: públic adult
+ INFO: gratuïta fins a completar aforament (necessària inscripció prèvia. Rebrà un correu de confirmació)
En el taller ens acostarem al món vegetal des d’imaginaris col·lectius i personals, i generarem un recorregut que mou de l’escriptura i que ens portarà a la representació. En el recorregut, i inspirats pel mateix procés i les connexions que s’establisquen, construirem una xarxa de relacions, un mur cartogràfic on conceptualitzar totes eixes connexions.
La imatge fotogràfica sorgix com a resultat d’una idea prèvia, d’una necessitat de contar, de mostrar el que ens mou. És un interés que ens porta a investigar d’una manera intuïtiva i a nodrir-nos de referents. I és movent-nos per eixa intuïció que som capaços de veure eixes relacions en el nostre procés creatiu. Per als botànics, representar la naturalesa era donar-li forma. I, precisament, la naturalesa ha sigut des de sempre un dels objectes de desig de la càmera, variant enormement la manera de representar-la segons èpoques i contextos, passant per representacions més objectives, altres de més idealitzades, altres de molt més subjectives… S’obrin llavors múltiples interrogants entorn del que denominem naturalesa: com la mirem?, com la pensem?, què hi busquem?
En el taller crearem un espai per a parlar i reflexionar, una xarxa de relacions, una cartografia oberta amb límits difusos. Provocarem reaccions a partir de diferents estímuls amb els quals ampliar discursos, despertar desitjos, descobrir referents i buscar maneres de construir imatges. Construirem un atles que es compon de fragments de la memòria inconscient, un mur cartogràfic on anirà prenent cos el desig i la intenció a través de diversos elements visuals, narratives, arxius, comentaris, paraules i reordenaments.
La manera en què es reconfiguren actualment totes eixes imatges, els formats no convencionals, la generació de noves formes de producció i de circulació, obri el camí per a pensar noves possibilitats.
Una proposta de Marta Pradas, alumna del màster PhotoEspaña, en el marc de les pràctiques en Bombas Gens Centre d’Art.
Dissenyada amb el suport de Sara Losada, coordinadora d’activitats culturals i educatives del centre d’art.