ACTIVITAT

01.01.1970

Dj

ITINERARI PER A ADULTS: ESTRATS

DADES
PRÀCTIQUES

TALLER PER A ADULTS: ESTRATS

Per què «Marxalenes»? Al taller Estrats descobrirem, entre d’altres coses, què li dóna nom al barri, tot repassant qui ha passat, viscut i transformat València fins a l’actualitat. Explorarem èpoques distintes i els canvis que ha patit aquesta zona de la ciutat, que es materialitzen en diferents estrats d’història fins arribar a Bombas Gens.

Ens trobem en una antiga fàbrica de bombes hidràuliques dissenyada per Cayetano Borso di Carminati el 1930, on també situem un refugi antiaeri de la Guerra Civil. Abans que tot això: un celler medieval associat a la producció de vi en una antiga alqueria. Aquestes només són tres de les moltes capes d’història que s’amaguen baix terra.

Fent servir la metodologia arqueològica reflexionarem sobre conceptes socials, econòmics, geogràfics i històrics que, al cap i a la fi, ens ajuden a tindre una visió múltiple i integradora de la nostra història, el que ens donarà la perspectiva per conéixer les relacions entre dones, homes i objectes al llarg del temps.

*Activitat dissenyada per Eva Bravo, mediadiora de patrimoni de Bombas Gens Centre d’Art.

 

 

Com a mesura de prevenció davant la COVID-19, abans de l’inici de l’activitat es prendrà la temperatura a cada assistent, que no podrà participar si supera el màxim establert per les autoritats sanitàries

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS