ACTIVITAT

13.05.2022

Dv

Thomas Hirschhorn, “V.C.R.T.”. Llançament de llibre d’artista + conversa pública entre l’artista i Sandra Guimarães

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Llançament de publicació (conversa pública seguida de música al jardí)
ORIENTADA A: Tots els públics
DATA: divendres 13 de maig, 17.30h-19.30h
IDIOMA: anglés i castellà
MÉS INFORMACIÓ: gratuïta fins completar l’aforament. Cal inscripció prèvia (rebreu un correu electrònic de confirmació)
ecibirá un correo electrónico de confirmación)


THOMAS HIRSCHHORN, “V.C.R.T.”
LLANÇAMENT DE LLIBRE D’ARTISTA + CONVERSA PÚBLICA ENTRE L’ARTISTA I SANDRA GUIMARÃES


Thomas Hirschhorn és considerat un dels artistes més singulars i formalment compromesos del nostre temps. El seu llibre d’artista «V.C.R.T.» és una bitàcola que recopila escrits des del començament de la seua carrera fins a l’actualitat, seguint el desenvolupament del seu pensament. «V.C.R.T.» mostra una perspectiva íntima i única de la pràctica artística de Hirschhorn, en trau a la llum el procés, mostra els seus compromisos personals i les seues referències polítiques, filosòfiques i de la història de l’art. Per tant, proporciona una font excepcional d’investigació sobre la posició de Thomas Hirschhorn, tant per a especialistes com per al públic en general.

La publicació és una recopilació d’escrits, dibuixos, cartes, correus electrònics i notes, que han acompanyat en paral·lel l’obra de Thomas Hirschhorn des dels seus inicis. Una forma d’expressió que ha sigut una eina fonamental al llarg de la seua carrera. En recórrer els darrers trenta-dos anys (1989-2021), el llibre revela esbossos inicials dels seus projectes, correspondència privada i anàlisi crítica entorn de les seues pròpies obres d’art o exposicions. Tot el contingut seleccionat en «V.C.R.T.» no havia sigut publicat mai en el seu idioma i la forma original. De més a més, per primera vegada se n’ha traduït al castellà una selecció de vint-i-quatre pàgines.

«V.C.R.T.» és un concepte original iniciat per Sandra Guimarães, directora artística de Bombas Gens Centre d’Art i que es publica en coedició amb La Fábrica (Madrid). Amb esta publicació, Bombas Gens mamprén una nova línia d’investigació consistent a produir llibres d’artista experimentals. Un programa que té la mateixa missió del centre d’art de col·locar els artistes en el centre investigant i produint coneixement i experiències interessants.

El llançament se celebrarà amb una conversa pública entre Thomas Hirschhorn i Sandra Guimarães, seguit de música al jardí de la mà de la Banda Musical de Benicalap. Un acte, obert a tots i debades, que fomentarà la reflexió sobre els llibres d’artista com a mitjà d’experimentació expressiva, estètica i conceptual.

En paraules de Thomas Hirschhorn, «estes pàgines —com un quadern de bitàcola [journal de bord]— seguixen les meues preguntes, les meues investigacions, les meues afirmacions. Marquen i testifiquen la meua trajectòria en el camp de l’art en els seus interrogants, les seues exigències i els seus problemes. A mesura que es produïen, vaig anar recopilant les pàgines, en una gran part en paper A4, en carpetes de plàstic transparent, a les quals vaig denominar “V.C.R.T.”, que és l’abreviatura de Violent Crime Response Team (‘Equip de resposta a delictes violents’). […] En reunir en una publicació els fulls, dispersos, vull afirmar la meua missió i la meua passió com a artista, que és: com es pren una posició? Com es dona forma a eixa posició? Com pot eixa forma ser una forma universal? I com eixa forma universal pot tocar a altri a l’altura dels ulls i més enllà dels hàbits culturals, polítics, econòmics i estètics?».

 

V.C.R.T.
Pàgines: 400

Idioma: castellà, anglés, alemany, francés

Dimensions: 21 × 29,7 cm

Edició: Bombas Gens Centre d’Art – Editorial La Fábrica

Any de publicació: 2022

ISBN: 978 84 17769 97 0

 

 

 

 

 

Fotos/Video: César Cantó

El llançament de V.C.R.T. ha sigut possible gràcies al suport del Institut Français i el Consolat de Suïssa a Barcelona.

 

 

 

Web de Thomas Hirschhorn

 

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS