ACTIVITAT

Un jardí mòbil. Proposta familiar sobre Jonas Mekas

DADES
PRÀCTIQUES

En #BombasGensVirtual trobaràs propostes d’activitats i iniciatives durant el període #QuedatACasa. Segueix-nos a Instagram, Facebook i Twitter!

Vos convidem a entrar al jardí particular de Jonas Mekas, que es troba a hores d’ara exposat a la mostra “Botàniques” de Bombas Gens Centre d’Art, amb l’obra “Flowers”. (1968 a 2017). Una obra que recull, a través de diferents fotogrames dels seus registres fílmics personals, del seu cinema documental, imatges florals o vegetals quotidianes.

Vos presentem una narració de Laura Pastor sobre la vida i obra d’aquest cineasta de referència, inspirada en la seua manera de fer documental, com a pretext per a realitzar diferents activitats familiars afins a l’extensa obra de l’autor, part de la qual està present a la Col·lecció Per Amor a l’Art.

Podeu veure el vídeo per fer-vos una idea aproximada de qui era aquest cineasta, escriptor, crític de cinema i pensador, que a tants va inspirar i segueix inspirant, i fer les propostes que us detallem a continuació.

1. ÀLBUM FLORAL. Buscar a la galeria del mòbil rastres de flors a través de les imatges guardades i crear un collage digital que podeu comentar en família o amb amics, indagant en els records que guarden cadascuna d’aquestes flors. On ens remeten?

2. CABLEJAT FLORAL. Fer una cadena de fotos / vídeos (de curta durada, de segons) de les flors que vosaltres o les vostres amistats teniu a casa, una conversa de balcó a balcó. Podeu aprofitar i fotografiar o gravar les del vostre veïnat també. Amb tot, podeu compondre un vídeo conjunt per recollir-vos i buscar la calma.

3. DIARI DELS PÈTALS. Registrar diària o periòdicament una flor i la seua narració (des de la perspectiva de la flor sobre mi, de mi cap a la flor, o junts sobre el que estem vivint), i / o crear metàfores, per exemple “hui note que has crescut, jo pense que també ho he fet ja que he descobert que … “,” ara que tenim els pètals oberts podem escoltar millor els pardals”, etc.

En les tres activitats es poden sustituir les flors per plantes. Si no teniu ni una cosa ni l’altra es poden dibuixar o emprar imatges d’internet o de llibres/revistes.

 

Una proposta de Laura Pastor, mediadora d’art de Bombas Gens Centre d’Art

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS