ACTIVITAT

14.11.2020

Ds

Visita a les alqueries medievals de Marxalenes

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats / visita guiada
ORIENTAT A: Tots els públics
DATA: dissabte 14 de novembre a les 11.30h en Bombas Gens
MÉS INFO: Gratuïta fins completar l’aforament (cal inscripció prèvia. Rebeu un correu de confirmació)

Proposem, en col·laboració amb la Biblioteca Municipal de Marxalenes “Joanot Martorell”, i per tal de continuar compartint art, història i cultura, realitzar una visita conjunta a una part del nostre patrimoni històric-arquitectònic medieval conservat al barri.

L’antic nucli de Marxalenes es composava de nombrosos edificis civils, religiosos i de producció. La majoria dels quals han desaparegut, encara que no tots. En l’actualitat, podem gaudir de part d’aquest antic llegat gràcies a diverses alqueries que han sobreviscut a l’interior de Bombas Gens i del Parc de Marxalenes.

La nostra proposta consisteix en conéixer de primera mà dos exemples d’habitatges d’època medieval i renaixentista que han estat objecte de restauració en els últims anys. La ruta serà guiada per l’arqueòloga Paloma Berrocal que va dirigir les excavacions de Bombas Gens i que forma part del Gabinet d’Arqueologia Algarra i Berrocal que va realitzar l’estudi històric-arqueològic de les altres dues Alqueries.

Alqueria de Comeig

El celler de Bombas Gens, pertanyent a l’antiga Alqueria de Comeig, va ser descoberta durant les excavacions arqueològiques de l’estiu de 2016. S’hi conserva al complet l’antiga sala voltada en la qual s’emmagatzemava el vi que es produïa en el seu propi trull.

Alqueria de Barrinto

Podrem veure per dins l’Alqueria de Barrinto (actual seu de la Biblioteca municipal Joanot Martorell) que va ser una gran casa pertanyent a la noblesa i que tenia moltes semblances amb la de Comeig com ara la disposició de les sales nobles al primer pis i un potent trull a la planta baixa.

Imágenes 1-3: Salvador Iacovodonato. Imagen 5: © Frank Gómez

 

Com a mesura de prevenció davant la COVID-19, abans de l’inici de l’activitat es prendrà la temperatura a cada assistent, que no podrà participar si supera el màxim establert per les autoritats sanitàries

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

19.09.2022

30.05.2023

Laboratori de l'Arxiu de Re-Col·leccions

LLEGIR MÉS