ACTIVITAT

22.11.2019

Dv

Visita a les alqueries medievals de Marxalenes

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats / visita guiada
ORIENTAT A: Tots els públics
DATA: divendres 22 de novembre a les 18h
MÉS INFO: Gratuïta fins completar l’aforament (cal inscripció prèvia. Rebeu un correu de confirmació)

Proposem, en col·laboració amb l’Ajuntament de València, en concret amb les Delegacions d’Acció Cultural i la de Joventut, i per tal de continuar compartint art, història i cultura, realitzar una visita conjunta a una part del nostre patrimoni històric-arquitectònic medieval conservat al barri de Marxalenes.

L’antic nucli de Marxalenes es composava de nombrosos edificis civils, religiosos i de producció. La majoria dels quals han desaparegut, encara que no tots. En l’actualitat, podem gaudir de part d’aquest antic llegat gràcies a diverses alqueries que han sobreviscut a l’interior de Bombas Gens i del Parc de Marxalenes.

La nostra proposta consisteix en conéixer de primera mà dos exemples d’habitatges d’època medieval i renaixentista que han estat objecte de restauració en els últims anys. La ruta serà guiada per l’arqueòloga Paloma Berrocal que va dirigir les excavacions de Bombas Gens i que forma part del Gabinet d’Arqueologia Algarra i Berrocal que va realitzar l’estudi històric-arqueològic de les altres dues Alqueries.

Alqueria de Comeig

El celler de Bombas Gens, pertanyent a l’antiga Alqueria de Comeig, va ser descoberta durant les excavacions arqueològiques de l’estiu de 2016. S’hi conserva al complet l’antiga sala voltada en la qual s’emmagatzemava el vi que es produïa en el seu propi trull.

Alqueria de Barrinto

Podrem veure per dins l’Alqueria de Barrinto (actual seu de la Biblioteca municipal Joanot Martorell) que va ser una gran casa pertanyent a la noblesa i que tenia moltes semblances amb la de Comeig com ara la disposició de les sales nobles al primer pis i un potent trull a la planta baixa.

Imágenes 1-3: Salvador Iacovodonato. Imagen 5: © Frank Gómez

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

13.12.2019

Dv

Ràdio Ècfrasi

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

14.12.2019

Ds

Itinerari familiar. Posant el cos en lloc

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

15.12.2019

Dg

Del jardí de Bombas Gens al de les Hespèrides, per Gustavo Marina

LLEGIR MÉS