ACTIVITAT

14.12.2018

Dv

Visita a les alqueries medievals de Marxalenes

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats / visita guiada
ORIENTAT A: Tots els públics
DATES: Divendres 14 de desembre a les 18h
MÉS INFO: Gratuïta fins a completar aforament (cal inscripció prèvia. Rebrà un correu de confirmació)
NO QUEDEN PLACES

NO QUEDEN PLACES

Proposem, en col·laboració amb l’Ajuntament de València, en concret amb les Delegacions d’Acció Cultural i la de Joventut, i per tal de continuar compartint art, història i cultura, realitzar una visita conjunta a una part del nostre patrimoni històric-arquitectònic medieval conservat al barri de Marxalenes.

L’antic nucli de Marxalenes es composava de nombrosos edificis civils, religiosos i de producció. La majoria dels quals han desaparegut, encara que no tots. En l’actualitat, podem gaudir de part d’aquest antic llegat gràcies a diverses alqueries que han sobreviscut a l’interior de Bombas Gens i del Parc de Marxalenes.

La nostra proposta consisteix en conéixer de primera mà tres exemples d’habitatges d’època medieval i renaixentista que han estat objecte de restauració en els últims anys. La ruta serà guiada per l’arqueòloga Paloma Berrocal que va dirigir les excavacions de Bombas Gens i que forma part del Gabinet d’Arqueologia Algarra i Berrocal que va realitzar l’estudi històric-arqueològic de les altres dues Alqueries.

Alqueria de Comeig

El celler de Bombas Gens, pertanyent a l’antiga Alqueria de Comeig, va ser descoberta durant les excavacions arqueològiques de l’estiu de 2016. S’hi conserva al complet l’antiga sala voltada en la qual s’emmagatzemava el vi que es produïa en el seu propi trull.

Alqueria de Barrinto

Podrem veure per dins l’Alqueria de Barrinto (actual seu de la Biblioteca municipal Joanot Martorell) que va ser una gran casa pertanyent a la noblesa i que tenia moltes semblances amb la de Comeig com ara la disposició de les sales nobles al primer pis i un potent trull a la planta baixa.

 

Per motius aliens a l’organització, es modifica el recorregut de l’activitat i no es visitarà l’alqueria de Fèlix.

L’alqueria de Fèlix és l’actual seu del Centre d’Interpretació Ambiental de l’Ajuntament de València, que és un excel·lent exemple de com era la casa d’una família llauradora i podrem veure en la seua cambra els llits del cuc de la seda tal com les van deixar els seus últims habitants.

 

Imatge 1: © Frank Gómez
  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

12.12.2018

Dc

MOSTRA DEL TALLER “Pantalla: Instruccions d’ús”

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

13.12.2018

Dj

Conferència entorn a Anna-Eva Bergman per Estrella de Diego

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

15.12.2018

DS

Ghost ‘n Goblins: dance edition, sobre «El pols del cos»

LLEGIR MÉS