ACTIVITAT

13.10.2019

Dg

Visita especial. La conservació als espais expositius de Bombas Gens

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats/ Visita
DATA: diumenge 13 d’octubre a les 12h
ORIENTAT A: qualsevol persona interessada
EXPOSICIONS: «La mirada de les coses. Fotografia japonesa entorno de Provoke» y «Nicolás Ortigosa. Obres 2002-2018»
MÁS INFO: Gratuita hasta completar aforo (es necesaria inscripción previa. Recibirá un correo de confirmación)

Visita a les exposicions d’art en el marc del Dia Europeu de la Conservació-Restauració de Béns Culturals, a càrrec d’Antoni Colomina.

 

L’espai expositiu de Bombas Gens Centre d’Art deposita una col·lecció d’obres de molt diverses tipologies, especialment vinculades a l’art contemporani i la fotografia. La seua tècnica de creació i les característiques dels materials que les composen determinen l’establiment d’unes condicions precises de conservació. L’humitat relativa, la temperatura o la il·luminació són factors que, sense un mínim control, poden fer malbé les obres d’art. Detectar i controlar estos agents de deteriorament, identificar les alteracions que poden provocar i intervindre de manera segura i respectuosa davant qualsevol amenaça són operacions necessàries en qualsevol espai artístic.

Durant la visita a les exposicions «La mirada de les coses. Fotografia japonesa entorn de Provoke» i «Nicolás Ortigosa. Obres 2002-2018» s’abordaran principalment qüestions relatives a la conservació preventiva de les obres d’art, on el control de les condicions ambientals d’exposició i emmagatzemament són fonamentals. A més, resulta necessari incidir en la necessitat de regular qualsevol aspecte tècnic relacionat amb la seua manipulació, embalatge, transport, muntatge i exposició. En última instància, la intervenció sobre l’obra d’art ha de ser respectuosa i atendre a criteris científics en els processos i tractaments de conservació curativa i restauració.

 

Antoni Colomina Subiela és tècnic de Conservació del Fons d’Art i Patrimoni, professor del departament de Conservació i Restauració de Béns Culturals i investigador de l’Institut de Restauració del Patrimoni de la Universitat Politècnica de de València. Conservador de Bombas Gens Centre d’Art.

 

 

Foto: Salvador Iacovodonato

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

14.12.2019

Ds

Itinerari familiar. Posant el cos en lloc

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

15.12.2019

Dg

Del jardí de Bombas Gens al de les Hespèrides, per Gustavo Marina

LLEGIR MÉS
ACTIVITAT

19.12.2019

Dj

Conferència de Pablo Lafuente: Fins a, per a, des de… Sheela Gowda

LLEGIR MÉS