ACTIVITAT

13.10.2019

Dg

Visita especial. La conservació als espais expositius de Bombas Gens

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats/ Visita
DATA: diumenge 13 d’octubre a les 12h
ORIENTAT A: qualsevol persona interessada
EXPOSICIONS: «La mirada de les coses. Fotografia japonesa entorno de Provoke» y «Nicolás Ortigosa. Obres 2002-2018»
MÁS INFO: Gratuita hasta completar aforo (es necesaria inscripción previa. Recibirá un correo de confirmación)

Visita a les exposicions d’art en el marc del Dia Europeu de la Conservació-Restauració de Béns Culturals, a càrrec d’Antoni Colomina.

 

L’espai expositiu de Bombas Gens Centre d’Art deposita una col·lecció d’obres de molt diverses tipologies, especialment vinculades a l’art contemporani i la fotografia. La seua tècnica de creació i les característiques dels materials que les composen determinen l’establiment d’unes condicions precises de conservació. L’humitat relativa, la temperatura o la il·luminació són factors que, sense un mínim control, poden fer malbé les obres d’art. Detectar i controlar estos agents de deteriorament, identificar les alteracions que poden provocar i intervindre de manera segura i respectuosa davant qualsevol amenaça són operacions necessàries en qualsevol espai artístic.

Durant la visita a les exposicions «La mirada de les coses. Fotografia japonesa entorn de Provoke» i «Nicolás Ortigosa. Obres 2002-2018» s’abordaran principalment qüestions relatives a la conservació preventiva de les obres d’art, on el control de les condicions ambientals d’exposició i emmagatzemament són fonamentals. A més, resulta necessari incidir en la necessitat de regular qualsevol aspecte tècnic relacionat amb la seua manipulació, embalatge, transport, muntatge i exposició. En última instància, la intervenció sobre l’obra d’art ha de ser respectuosa i atendre a criteris científics en els processos i tractaments de conservació curativa i restauració.

 

Antoni Colomina Subiela és tècnic de Conservació del Fons d’Art i Patrimoni, professor del departament de Conservació i Restauració de Béns Culturals i investigador de l’Institut de Restauració del Patrimoni de la Universitat Politècnica de de València. Conservador de Bombas Gens Centre d’Art.

 

 

Foto: Salvador Iacovodonato

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS