ACTIVITAT

11.04.2019

Dj

Visita guiada a Anna-Eva Bergman per José María Sicilia

DADES
PRÀCTIQUES

CATEGORIA: Activitats/ Visita guiada
ORIENTAT A: Tots els púbics
EXPOSICIÓ: Anna-Eva Bergman. De nord a sud, ritmes
DATA I HORA: dijous 11 d’abril a les 18.30h

Visita guiada a l’exposició Anna-Eva Bergman. De nord a sud, ritmes, amb el pintor José María Sicilia.

 

Pintor, gravador, escultor, començà la seua formació en la Facultat de Belles Arts d ela UCM (Madrid), però prompte es traslladà a Paría a principis dels 80. Les seues primeres produccions tenen un marcat caràcter expressionista i durant els anys huitanta fou reconegur com un dels joves artistes espanyols més interessants i amb major projecció, posició que ha aconseguir mantindre i que la crítica confirma. Entre les seues últimes exposicions trobem Fukushima-flores de invierno en el Museu d’Arte de la Prefectura de Fukushima (Japó), La locura de ver en el Museu Casa de la Moneda de Madrid. Les obres de José María Sicilia estan presents en algunes col·leccions públiques i privades més importants d’Europa, els Estats Units i Àsia, entre d’altres: Museum of Modern Art, Nova York; Solomon R. Guggenheim Museum, Nova York; M+ Museum, Hong Kong; Musée National d’Art Moderne / Centre Pompidou, París; CAPC Musée d’Art Contemporain, Burdeus; Fundació Museu d’Art Contemporani, Barcelona; Colección Arte Contemporáneo, Fundació La Caixa en Barcelona; CAAM, Centro Atlántico de Arte Moderno, Las Palmas de Gran Canaria; Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Madrid; Colección Banco de España, Madrid; Colección Comunidad de Madrid.

Va rebre el Premi Nacional d’Arts Plàstoques en 1989, la Medalla d’Or al Mèrit de les Belles Arts en 2014 i el Premi Nacional d’Arts Gràfiques en 2015; la Real Casa de la Moneda li atorgà en 2015 i 2017 el Premi Tomás Francisco Prieto de Exonumia.

En l’anterior mostra de Bombas Gens Ornament = delicte?, de la Col·lecció per Amor a l’Art, vam poder disfrutar d’una peça de la sèrie “La luz que se apaga” (1998), en què l’interés del pintor madrileny per la llum es materialitza de forma explícita, un interés que també observem en l’obra de Bergman. Per Anna-Eva Bergman, aquell viatge a Andalusia va resultar determinant en el tractament de la llum en algunes de les seues posteriors obres.

  • COMPARTIR

ET POT INTERESSAR

ACTIVITAT

Totes les propostes de Bombas Gens virtual

LLEGIR MÉS